Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 12 augusti 2009

Någon med mig skämta aprillo! Hypnosen är över!


Någon med mig skämta aprillo! Hypnosen är över!

Bakom gardinerna stod Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril (född Gustafsson) tog ett steg fram och tog emot, ja vad tog de emot? Inget folkligt jubel verkar det som.

Däremot blev samtliga kulturrecensenter saliga av lycka.

Handen på hjärtat hur många av parets böcker har du hört talas om förutom Alexanders "Regissören" där Ingmar Bergman ofrivilligt stod för PR:en.


Alexandra Coelho Ahndoril har bland annat skrivit en bok som heter Stjärneborg som recenserades av Lena Ulrika Rudeke och inleddes så här:

Ptolemaios, Nicolaus Copernicus, Tycho Brahe, Johannes Kepler, Galileo Galilei och Isaac Newton - den astronomiska vetenskapens stora. Man kan endast spekulera vilken proportion Tycho Brahes storhet ytterligare skulle tagit om hans vetenskapliga gärning ägt rum på sydeuropeisk mark. Nu befann han sig geografiskt sett i ett "vid sidan om" på ön Hven, som givits honom som förläning av den danske kungen Fredrik II år och där det underjordiska observatoriet Stjärneborg tog form under åren 1576 och 1597.

Jag behöver väl inte säga mer?

Den här boken skulle jag inte ens orka läsa inledningen på. Är jag då okulturell? Antagligen i mångas ögon men vem bryr sig? Jag orkar inte med alla dessa djupa mörka grottor som bara "måste" undersökas, dissikeras, analyseras och slutligen kräkas upp i Freuds potta för att på nytt analyseras. Hjälp!

Nåväl jag måste säga att jag förstår att Bonniers är nöjda men frågan är hur nöjda är läsarna och det kommer med stor säkerhet visa sig vid bok nr två. Säljer den dåligt kommer bok nr tre,fyra och fem försvinna bakom gardinerna igen och alla kommer glömma bort vad det egentligen var som hände. I dagens värld är det som hände i förrgår redan antikt!

Nu är ju Bonniers allsmäktiga och med det kan de se till att Hypnotisören blir omtalad, omskriven och därmed lättare att sälja. De kan också göra den till film. SF är ju ägt av Bonniers som så mycket annat. Kallas monopol och det har Bonniers på det mesta inom media. Därför är det väldigt svårt för att inte säga omöjligt att veta när en recension inte är beställd.

Ordet spontanitet är inte vad jag först och främst förknippar med företaget Bonniers, snarare det motsatta.

Undra hur många som köpt boken och känner sig blåsta?
Jag blåser ingen utan du kan lugnt och stilla ladda ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete och kommer ut som ljudbok inom kort.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha de gott!
Ramona

11 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja du Ramona det var ett rent marknadsföringsknep helt enkelt från Bonniers sida och dom hade väl tänkt att ha en presskonferens om det när det passade dom... och få intresset haussat en gång till... så det var väl bra att dom blev avslöjade... vad pysslar dom med på Bonniers? Är dom desperata i dessa dåliga ekonomiska tider. Har tappat allt förtroende för dom... skulle inte ge dom en chans även om dom ringde upp och bönade och bad att få ge ut mina kommande böcker... ;)

Ann Helena Rudberg sa...

... och förresten verkar Newsmill ha sprängts bort av en bomb eller nåt... jäkla dumt nu när du har skrivit där... har inte gått att nå sajten på massor av timmar nu... skit också...

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Visst var det marknadstrick och visst har de ont om klöver annat är inte att vänta eftersom 250 000ute i samhället inte har jobb kvar. De som oftast köper det som de fiiinkulturella kallar skräplitteratur är vad en arbetare som jag själv satsade mina pengar på.

Visst är det festligt med Newsmill jag ger mig f-an på att Åsa Linderborgs fan-club står bakom. Han har säkert hackat sidan av raseri över min artikel. Hahahahah!

Jörgen Håkansson sa...

Att Bonnier har monopol märkte jag 1994 när Bonnier slog ut hela den svenska vuxenseriemarknaden genom att till stor del äga Tidsam som har monopol på tidningsdistribution i Sverige. Och idag finns ett mycket dåligt utbud av intressanta serier att köpa i Sverige. Översatt då.

Så sedan 1995 har jag nästan bara köpt importerade serier.

Sune Olsson sa...

Dumhet, avundsjuka eller marknadsföring. Fan vet, inte jag.

Jag tycker du snackar skit om andra författare i det här inlägget Ramona.Du sänker dig till samma nivå som JG.

http://suneblogg.blogspot.com/

Gealach sa...

Jag har helt tappat lusten att läsa boken nu, speciellt som jag inte hört talas om författarna bakom pseudonymen... :-(

Ramona Fransson sa...

Hej Jörgen

Ja, är det inte konstigt inget annat land förutom Nordkorea skulle tillåta att en enda familj ägde hela landets media. Men i Sverige hörs inga högljudda protester undra varför?

Men om tio år är Bonniers ett minne blott då har nätet slagit ut deras makt!

Ramona Fransson sa...

Hej Sune,

Money talks, bullshit walks! Det är pengar som betalar dina räkningar. Inte löften, inte leenden, inte vänlighet, inte kamratskap, inte skönhet, inte empati utan hard cash Sune.

Vad är ditt pris?

Ramona Fransson sa...

Hej Gealach,

Boken må hända är bra men dirigenten bakom orkestern är kanske inte vad man vill lyssna på.

Anonym sa...

Då glömde de nog väcka mig för jag känner mig fortfarande hypnotiserad av Hypnotisören. Den var ju mer spännande än någon annan svensk krim - totalt internationell superklass!

Görgen

Ramona Fransson sa...

Hej Görgen,

Det var roligt att höra och ännu gladare för Bonniers som är inne på min blogg då och då.

Ha en skön söndagskväll!