Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 3 september 2009

Sjuksköterskor kan bli läkare med kortare utbildning!

Brist på läkare i Sverige? Ja, men vi har ju en mängd välutbildade sjuksköterskor/are, skulle inte de kunna gå en kortare utbildning och bli allmänläkare?

Jag har träffat mängder med sjuksköterskor som efter tio till femton års yrkeserfarenhet är mer kunniga än vilken nyutbildad läkare som helst.

Varför skulle det inte kunna specialsys en läkarutbildning för dessa sjuksköterskor/are?

Och det behövs inte ens en förfrågan till läkarförbundet. Det är inte läkarförbundet som bestämmer hur många läkare som får utbildas till läkare i Sverige. Det ska vi göra! Så vakna nu alla beslutsfattare! Sy ihop utbildningen!

På det sättet kan vi slippa behöva betala en enda stafettläkare 200 000 för ett par dagars hafsigt arbete.

Att i ett försök hålla uppe lönerna på bekostnad av bra vård som läkarförbundet roar sig med är oacceptabelt! Så ni som vet hur, starta en grupp på Facebook till förmån för de sjuksköterskor/are som vill läsa en kortare utbildning till allmänläkare: Och jag går med omedelbart! Jag vill inte vara den där stafettpinnen som bråttom-läkarna tappar bort på vägen...


För ingen vill väl få ett "gör-det-själv-kitt" när man kommer in på akuten tillsammans med en klapp på axeln?



Iskall hämnd ligger på 3:e plats på tio i topplistan som mest lånade e-bok på Sveriges bibliotek. Elib.se Tusen tack till alla som puttade in mig där. Mord i Skärhamn ligger nu på sjunde plats! Dyrbar kärlek nafsar listan i hasorna.


Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en omtänksam och fantastiskt personlighet som heter Magnus Engblom som är ett geni. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek

Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha en bra dag och håll dig frisk!

Ramona

4 kommentarer:

Anonym sa...

Christina som är utbildad sjuksköterska säger:

Så har det varit tidigare :-). På 80-talet kunde sjuksköterskor gå en avkortad 4:aårig utbildning på bl.a Karolinska :-)! Nu eré dax igen, tycker jag.
Kram C

Ramona Fransson sa...

Hej Christina,

Ja, där ser man. Detta borde verkligen återupptas omedelbart!

Anonym sa...

Igår sa de även att läkarna gör alldeles för mycket administrativt arbete. Varför inte utbilda läkarsekr mer inom medicin så de kan få ett störra ansvar och därmed sköta det admin mer. För som det är nu är all sjukvårdspersonal livrädda att låta sekr göra det de är bäst på med ursäkten att de inte har någon medicinsk utbildning.
Rätt person på rätt plats så skulle man kunna effektivisera rätt bra inom sjukvården!

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Visst behövs det läkarsekreterare! Men min personliga erfarenhet och åsikt är att sjuksköterska/are som arbetat i tio år eller mer skulle till och med bli en bättre läkare än många av de nyutexaminerade.

Efter tio år i yrket har de lärt sig empati, sett mycket och har en varm och kunnig hand att sträcka ut till patienterna.