Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 9 oktober 2009

Inlåst i TV4 men var är papporna?

Programmet: Inlåst i TV4 debatterades igår i SVT:s Debatt.

Bland de inbjudna gästerna var en viss Barbro från sociala myndigheter. Så fort hon öppnade munnen kände jag: Varför packar de inte ner henne i en resväska och skickar hem henne?

Här är det killar som har problem och de är precis på väg in i en yrkeskriminell bana och får hjälp! Inte den hjälp som Barbro och hennes medhjälpare ger, (de ger ingen alls) utan hjälp som TV4 ger tillsammans med mentorer som vet vad dessa pojkar är på väg in i. Men se det passar inte Barbro!

Nä,nä här ska det vara en speciell så kallad evidence grundad hjälp. Här ska vara den hjälp som står i the fucking manual, oavsett om inte manualen passar. Varför blir jag kräkfärdig när vissa myndighetspersoner alltid tror att de vet att "den här vägen" är den rätta, trots att familjerna i Inlåst INTE fick hjälp som de skrek efter?

Då sitter Barbro där som en långörad cockerspaniel och tycker att det var väl synd då, men det kommer inte bli bra det här med en TV-serie om inlåsta ungdomar.

Sitter man på den stolen som mammorna gör då skiter man i socialens huvudskakningar man griper efter varje halmstrå.

Men det finns en stor och viktig fråga som jag saknar i programmet och det är var är papporna? Varför är barnen utan pappor? Är det mammor som skaffat barn bara för att de ville? Vet inte papporna att de blivit pappor? Den frågan diskuteras inte alls. Eller säg så här en av killarna sa ungefär så här när det gällde hur han bodde: Syskon och mamma. Ingen pappa... äh, skit i det!

Men det är det som jag ser som ett problem. Pappor är oerhört viktiga som förebilder men i Inlåst nämns de knappt. Varför?


Som sagt nu finns Älskling, vi blir... som e-bok www.elib.se den är humoristisk och allvarlig. Läs den!D.s


Ha en god och smakfull fredag!
Ramona

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Jo du har helt rätt... papporna utesluts av mammorna ofta. Jag vet hur det funkar för jag har varit med om det i ett par generationer: farfar och farmor skilde sig och mamma och pappa skilde sig. Först jag har lyckats fortsätta i ett långt förhållande tills mina yngsta barn blev vuxna. Men min äldste pojk har alltid fått träffa sin pappa. Han behövde det. Barn behöver bägge sina föräldrar, även om de båda inte står ut med varandra.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Ja, det är just det! Även om inte föräldrarna står ut med varandra har de skapat en ny människa tillsammans och detta borde resultera i att de gemensamt engagerar sig i sina barn.

De behöver och skall inte prata om sina respektive X via sina barn eller prata illa om varandra, utan ägna sig och att umgås och älska sina barn. Tänk vad mycket som skulle kunna ha varit bättre!

Men det ska bli intressant om det kommer upp i Inlåst. Annars tycker jag inte att de fullföljt sitt uppdrag. Pappor är ett måste för att ett barn ska bli till. Åtminstone deras spermier! Och har en kvinna valt spermadonator enbart för att välja bort en man i sitt liv vill jag höra varför och få en diskussion om detta också.