Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 24 december 2009

Joakim Ramstedt är inte bara man, han är pappa också!

Inskrivet 20091226
Mårten, Joakims musikkompis har varit och besökt honom igår på juldagen och de samtalade i fyra timmar. Idag skulle Mårten ta med sig gitarren. Härligt! Vad Joakim behöver är just att få prata och komma ut till livets ljusa sida igen. Mårten skrev in detta på Joakims kommentarsfält.

Jag gav Joakims vackra katt Sotnos mat och laktosfri mjölk som han älskar. I morgon, söndag ska jag titta till Sotnos igen. Önskar alla en godare fortsättning.

Hälsningar
Ramona

Jag har pratat med Joakim på telefon och han är vid gott mod och jätteglad och rörd för alla (snälla) kommentarer som lämnats på hans blogg och sist men inte minst alla som kan stötta honom med en liten slant för man kan inte leva på "Tack ska du ha" och i Joakims situation är det ingen som vill vara!

Så sätt in det du kan avvara på Joakim personkonto på Nordea:
3300 (clearingnummer som inte behövs om du överför via din bank på nätet) 6611268217
God Jul äntligen...


Har vi inte snart nått vägs ände när det gäller vem som är bäst lämpad att ta hand om ett barn?

Är det inte hög tid ( eller för sent) att låta en mamma och en pappa ha samma rättigheter?

Idag finns det socialnämnder och socialnämnder. Precis som vi människor är de olika. Men hur länge ska dessa nämnder få agera utifrån sina egna känslor? Vi kan inte ha ett samhälle där framförallt pappor fråntas ansvaret av sina barn enbart på en mammas berättelse.

I alla andra brott krävs bevis eller åtminstone vittnen men i vårdnadstvister räcker det att mamman manipulerar sitt barn, vilket är en enkel match om barnet är under 5 år.

I går kväll orkade inte en av alla Sveriges pappor längre slåss mot de könsfientliga myndigheterna. Joakim Ramstedt skrev sitt avskedsbrev och det ska du läsa här!

Som vanligt i vårt vackra och demokratiska land kommer det inte existera något som stavas "ansvar" inom socialnämnden. De har alltid så länge jag kan minnas gömt sig bakom det vidriga ordet "sekretess". Detta ord andas en slutenhet som är fullkomligt livsfarlig för alla barn i vårt avlånga land, detta ord raserar familjer, detta ord är allt annat än förenligt "med barnets bästa".

Så vilket parti i Sverige vill och vågar vara först med att ändra socialtjänstlagens sekretess? Som också vill tillåta att par som ligger i skilsmässa ska ha rätt till samma advokathjälp som Hells Angels har när de blir anklagade, det vill säga de bästa advokaterna som inte kostar en enda krona?

Idag är det mamman som får all hjälp gratis om hon anklagat pappan för misshandel eller incest utan att ha det minsta bevis för att så är fallet. Mannen stängs av från allt umgänge och sedan utreds fallet i månad efter månad. När det gått ett år har barnet, om det är i cirka tre till fyra års åldern, glömt sin pappa, vilket gör att om barnet av en händelse skulle få träffa sin pappa skulle barnet skrika och kasta sig tillbaka i mammans armar. Vilket naturligtvis ses som att pappan är farlig!

Detta förfarandet med barn har pågått alltför länge i Sverige, hur många pappor och barn är vi beredda att offra på mammornas altare?

God Jul är inte en rättighet för alla inte ens för de som gör rätt för sig!
Ramona

12 kommentarer:

Helena Palena sa...

God Jul! Bra att du orkar engagera dig i andra. Det är många det är synd om. Det är så sorgligt!

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

God Jul til dig också. Visst är det många som lider i denna vår julefrid och så länge jag orkar kommer jag att engagera mig.

Anonym sa...

Ett samhälle som skördar nu priset av av det den en gång själv sått.Har länge studerat och förstått hur folk för eller senare inte orkar kämpa emot i detta tempo mer när man rycker undan allt de har och det utan minsta lilla empati.Fy fan för detta land och organisationer som inte ens orka lyssna på folk längre.God Jul.

Pelles Reality

lena sa...

Du är en sann pärla!
God som guld!

Sätter in pengar på stuberten.

På daddys blogg undras det om det är rätt kontonummer.

GOD JUL TILL DEJ OCH DIN FAMILJ!

Leroy sa...

Hederligt och bra skrivet. Får verkligen hoppas att det nya året blir mycket bättre, hoppas Joakim ser att han inte är ensam och att vi ALLA vill att det skall bli bättre.

För barnens skull. Vi får möjlighet att ge. Rättssäkerheten ökar. Det inte dröjer, påståenden får löna sig längre.

Riktigt bra agerat och jag hoppas att Joakim snart är på fötterna igen.

Men han skall inte behöva stå där ensam längre. Han har många öppna dörrar vilket märks i kommentarerna på hans egen blogg.

Leroy

Leroy sa...

skall så vara påståenden inte får löna sig längre.

De sakll skyndsamt utredas och granskas.

Handlar det om oärlighet så skall det beivras.

Leroy

Ann Helena Rudberg sa...

God Jul till dig också Ramona. Och som du vet har jag ett sånt fall i min släkt också, där pappan har blivit fråntagen allt umgänge med sina barn genom att mamman har anklagat honom för sexuella övergrepp.

Han friades och hon vann. För då hade hon redan tagit ifrån honom barnen och han har inte fått den minst hjälp från socialen att träffa sina barn sedan dess.

Och hon går förstås fri. Domaren kunde bara vädja (!) till henne i rätten att hon skulle tänka på att sådana barn brukar vända sig ifrån den förälder, som har orsakat detta när de blir större.

Vi skickade 500 till Joakim i går genom den SMS-tjänst som finns på 72550 skriv Vul och summan man vill skänka 50, 100, 150 eller 200 finns att välja på, men man kan förstås skicka fler ggr.

Jag har också uppmärksammat Expressen och DN på vad som har hänt Joakim.

Vaknade så här tidigt och började tänka på honom. Skicka honom goda tankar alla människor. Det hjälper också!

valens sa...

Ja, vi är inte bara män, vi är pappor också!

Ju tidigare vaknar man, desto längre når man!...
Förhoppningsvis ska fler från massmedias, från myndigheternas, från hela samhällets sida inse att vi är inte bara säd bärare och underhållsbidragsbetalande, vi är pappor också!

God fortsättning!

PiaMe sa...

Ramona, du har ett hjärta av guld! Det är så skönt att veta att det finns nån som du här i världen.

Kramar till dig och de dina, och god fortsättning,

Pia

Ramona Fransson sa...

Hej ALLA

Ni gör alla en fantastiskt insats bara genom att stötta Joakim på hans blogg och skriva uppmuntrande kommentarer. Joakim befann sig vid vägs ände och såg ingen annan utväg och ingen vill egentligen hamna där men vi vet aldrig vem som kommer att hamna på enkelriktat.

Nu mår han bättre och är rörd över all omsorg som visats.

Vi är alla empatiska med hjärtan av guld ibland utan att vi vet om det.

En stor kram till er alla från Joakim.

Ann Helena Rudberg sa...

Krama honom tillbaka Ramona! Så bra att katten fick mat också.

En sådan här kris är också en möjlighet... en stor möjlighet nu när inte det värsta hände.

ha det gott

valens sa...

Jag är mycket glad att Jocke mår bättre!
En stor kram till Joakim...

Och Jocke: Don't give up...