Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 27 februari 2010

Jag vill ha rättvisa! Är inte det ett rimligt krav?


Barn får lära sig hur rättvisa ska fungera. Titta här Karin! Du får fyra karameller och Totte får lika många. Det är väl bra, säger mamma och myser.

Sedan växer barnen upp och tror fortfarande att det finns rättvisa. Vilken osis!

Har vi i Sverige ett rättssystem att vara stolta över? Inte om vi ska tro på alla tidigare fall som fått "resning" de senaste åren.

Förresten, vem kom på ordet "resning"? Det ordet känns sexrelaterat. Mannen får resning, och kvinnan får... ja vadå? Visst går det att säga stånd, men det kan vara något som är fyllt med äpplen och står på torget. Ja, suck, svenska kan inte vara enkelt för utlänningar.

Newsmill skriver Jenny Beltrans om att Tito fick ett längre straff på grund av att han var oskyldig. Om en person blir dömd för ett sexualbrott måste personen sitta i gruppterapi och berätta om sitt brott. Detta nekade Tito till, eftersom han anser sig vara "icke skyldig". Därmed fick han förlängt straff. Orättvist säger Jenny Beltran.

Pappa C, som blev uthängd som skyldig av Trixa i hennes krönikor i Expressen, blev frikänd i Hovrätten och är därmed att betrakta som oskyldig. Vad hjälpte det pappa C? Inte ett skit. Trixa Marklund fortsatte med en dåres envishet att hävda pappa C:s skuld.
Orättvist att pappa C blev frikänd säger Trixa.

Jaha, men hur ska vi ha det? Ska vi tro på den så kallade rättsapparaten eller inte? Eller bara ibland, eller bara när någon journalist tycker tvärtom, eller när ska vi tro på att domen är rätt?

Många domar har ifrågasatts genom åren och nu på tur, för att kanske få en ståndaktig resning, står Bertil Ströberg, tidigare dömd för spioneri.

Är advokater, åklagare, poliser, utredare och alla andra som är inblandade i ett rättsfall idioter? Har de dålig utbildning? Var fan är problemet? För en sak är jag helt säker på, jag skulle jävlar i min själ inte vilja sitta i fängelse, dömd för ett brott jag inte begått.

Jag hoppas att Justitia tar av sig bindeln, skaffar kontaktlinser och kontrollerar sin syn med jämna mellanrum. Som det verkar och har verkat de senaste decennierna famlar rättvisan omkring i blindo.

Ramona


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

5 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Nu blir jag förvirrad.. var det inte Bertil Ströberg, som ville ha resning? Eller har det gått inflation i spionernas krav på rättvisa? Bergling är väl frisläppt och pensionär, har avtjänat sitt straff för spioneriet?

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=3473022

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Tack, hahah, jag skrev fel namn! Naturligtvis ska det vara Ströberg, ändrar det kvickt!

Tack!

Anonym sa...

Givetvis förekommer stora brister i sveriges rätts system, ex beviskraven, utredningskrav, kompetens mm.

anders

Anonym sa...

Kanske borde du ni/läsa detta för att se hur detta utvecklas. Läs
gärna hela bloggen och fundera på.
Hur kunde det gå så här snett både för polisen och ungdomarna? Och hur kommer rättsväsendet att tackla detta?

http://arvidsjaurjustice.wordpress.com/

Svempa.

Helena Palena sa...

Jag tror Ströbergstackarn är oskyldig. Jag litar inte på rättsväsendet. Och jag tänker passa mig noga för att bli ett fall. Om man har sett Birgitta Ståhle & co i dokumentären om Tomas Quick så förstår man att det är kört. Har du inte sett den så måste du leta upp den. Too fucking much!