Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 3 mars 2010

Vill du få ett uppdrag, U.P.A och få 58 000 i månaden?


Det finns tusentals politiker i Sverige. Politiker är det enda som faktiskt verkar växa på träd.

För de släpper jävlar i mig inte makten om de väl får tag på den.
Västra Götalands regionstyrelse ska ha sammanträde.
Gissa om vad? Jo, nu är det dags för högre arvoden, igen!


Johnny Magnusson, moderat, Karin Engdahl, socialdemokrat, Kent Johansson, centerpartiet och Jonas Andersson, folkpartiet, har idag ett arvode ( dina och mina surt förvärvade skattepengar) på 51 990 kronor i månaden, nu tycker de, på fullt allvar att de ska ha en höjning på 11, 5 procent, vilket blir 58 000! Här kan du läsa mer om detta vansinne, i en utmärkt ledare på GT av Johan Wopenka.

Jag har skrivit spaltkilometrar om roffande och maktkåta politiker,och inte spelar det någon som helst roll från vilket parti de kommer ifrån. Vad kan du och jag göra, som får rösta en gång vart fjärde år? Jo, vi kan ställa till med kaos! Atingen röstar vi inte alls, ligger hemma på soffan, eller så röstar vi på Piratpartiet.

Bara tänk hur det blir på valnatten. Sören Holmberg kommer att tappa hakan, alla partier rusar runt som grisar till slakt, ja och vi, vad gör vi? Jo, vi sitter i soffan hemma, korkar upp en flaska champagne och skrattar åt eländet.

Vad skulle komma ur det här? Förhoppningsvis att hälften av Sveriges politiker i maktställning fick ställa sig i kö på arbetsförmedlingen, utan förmåner. Att de politiker som till slut blir valda inser att de sitter där för allas vår skull och inte för deras respektive partis skull. Vore inte det häftigt?
RamonaHar du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

6 kommentarer:

Mia sa...

Att de ens har mage att komma på något sådant - i dessa tider! Det går så mycket löst folk och skrotar i "maktens korridorer" som bara kostar oss en massa pengar. Låt de få göra något vettigt istället! Ombilda dem till sjukvården, ge dem samma lön som befintlig personal och få dem att uppleva verkligheten!

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Det vore drömläget, men som det ser ut, med en befolkning som uppenbarligen "tror" på vad politikerna säger, inte bryr sig vad de INTE gör, så får vi nog se vården, omsorgen och skolan förfalla!

Daddy sa...

Helt rätt! På dom bara! Dessa politiker är dom verkliga tärande bidragstagarna i Sverige, men dom riktar strålkastarna åt medborgarnas håll, samtidigt som dom bländar oss med allsköns skräpunderhållning som schlagerfestivaler och OS.

För hur skulle det gå om medborgarna plötsligt vaknar upp och säger "nu jävlar får det vara nog!"

Kaos och anarki? Eller skulle det vanliga bondförnuftet få en chans?

Who knows?

Ann Helena Rudberg sa...

Med tanke på att medellönen för journalister är 32 000 så finns det en klar obalans mellan den granskande makten och den politiska... sorgligt nog, men skattebetalare kan klås på hur mycket som helst förstås.. det är nåt som är ruttet i landet helt klart, behövs mer granskning, men där skärs det bara...

Ramona Fransson sa...

Hej Daddy,

Visst är strålkastarna riktade åt fel håll! Har varit det alltför länge, men flosklerna rapas om och om igen och det händer nada!

Vem vet, det kanske händer något i år?

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Det värsta av allt är att dessa giriga och inkompetenta krokodilerna (läs politiker)INTE är utrotningshotade, synd!