Senaste teve-intervjun 2015

fredag 16 april 2010

Glenn Forrestgate, "När mardrömmen blev sann" är oskyldigt anklagad!

I min ungdom, jag var 21 år, prövade jag hasch. Långt tidigare när jag var femton provade jag en gång LSD. När jag var fjorton fick jag ett piller av en trevlig kille i samband med att Göteborg firade 350 års jubileum. Det pillret var inge vidare alls!

Är jag då en knarkare? Naturligtvis inte! Hundratusentals ungdomar har testat droger, inget att rekommendera dock!

Men det händer och när det händer kan det gå illa för vissa, det vet vi redan.

I Monica Antonssons blogg anklagas Glenn för att vara knarkare, vilket jag tycker är huvudlöst! I sin bok "När Mardrömmen blev sann" berättar Glenn ÄRLIGT att han testat droger. Han berättar också om hur myndigheterna i London gick ut i media och berättade för ungdomar som gick på ecstasy att de skulle äta vissa produkter, enbart för att förhindra olycksfall i samband med ravefester.

Glenn förtydligar också i sin bok att det är inte värt att ta droger, de försämrar ens liv!

I den bästa av världar hade inte jag eller andra hundratusentals ungdomar testat droger, men världen ser inte ut som vi vill att den ska se ut. Vi som vuxit upp i taskiga hem med misshandel, övergrepp och även fattigdom, och vi är många av båda kön! Vi som klarat av de urusla förhållanden som gavs oss, vi är alla värda en medalj, inte felaktiga anklagelser!

Ärlighet varar längst!

P.s Jag kunde ha hamnat var som helst, men tack vare goda vänner och min mamma klarade jag att hålla mig på rätt sida av lagen, alla har inte samma tur!D.s

Ramona


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

29 kommentarer:

Anonym sa...

Sanningen? vad hade du förväntat dig skulle ske i Monicas blogg.

anders

Ramona Fransson sa...

Hej Anders

Ja, sanningen, vem äger den?

Men jag är i alla fall ärlig och jag har inte för en enda sekund upplevt att Glenn varit annat än ärlig, därför tycker jag väldigt illa om att han utmålas som knarkare, när han precis som jag testat droger och insett precis som jag och miljoner andra att det är skit!

Leroy sa...

Jag håller med. Inte fan kan jag lastas för sånt man prövade i sin ungdom. Det jag gjorde för 30-talet år sedan som fick mig att inse att det jag prövade inte var bra. Kan man dessutom sen ta avstånd och tala om att det är fel så är det ju ännu bättre.

Vara ärlig då man sen sett att en del av vänner/klasskamrater gått under på grund av att dom inte klarat av att ta avstånd eller låta bli.

Det är när du inte längre kan låta bli eller ta avstånd du blivit beroende du är fast i missbruk.

Gör som Glenn ta avstånd, erkänn och låt sen bli. Ägna Er åt friskvård o hälsa i stället. Gå vidare. Anklaga ingen för att vara missbrukare när dom slutat. Säg fd. missbrukare.

Såg inte fd alkolist till en nykterist.

Mvh

Leroy

Anne sa...

Oj, nu har du gjort dig osams med Monica, sanna mina ord. Detta kommer hon aldrig någonsin att tåla.

Ramona Fransson sa...

Hej Anne,

Jag vill bara vara ärlig och om det inte är tålbart är det inte värdefullt med sanningen. Och det är alltid två sidor av ett mynt.

Glenn är ingen och har inte varit narkoman, lika lite som jag.

Han är en stolt pappa, som har en fin son, som han också tackar "Lena" för i boken.

Vi har alla brister, ingen är perfekt.

Om Monica skrivit Mia sanningen om Gömda idag hade jag gjort exakt likadant som jag gjorde, för jag vill inte se barn skadas, och Glenn son ska inte behöva läsa att hans pappa varit narkoman när det inte finns ett dugg sanning i det!

Anonym sa...

Hej Ramona!

Många kan vara uppväxt med att ärlighet är bland det viktigaste i livet och jag vill påstå att jag kan känna mig nöjd för egen del med det.

Tyvärr finns det alför många vis att i dagens samhälle förvränga sanningen på olika vis, dessvärre verkar det ofta accepteras av för många.

anders

Ramona Fransson sa...

Hej Anders,

När jag gick hos psykolog vid fyrtioett års ålder lärde hon mig att ingen äger sanningen, och jag håller med.

Men en sak är säker det är enklare att säga sanningen än att ljuga. Jag kommer ihåg sanningen, men den fabricerade lögnen varierar och är svårare att minnas, vilket skickliga förhörsledare är väl medvetna om.

Jag har min sanning, andra har sin. Men upplevelser av olika slag är aldrig lika även om samma personer var med vid tillfället då det hände.

Jag gillar helt enkelt inte att människor dömer innan de är något så när säkra på vad som är sant.

Det är inte alltid enkelt att säga sanningen, den kan göra jävligt ont, men den skall vara längst!

nef sa...

Antonsson verkar gå efter svenska lagstiftarnas definition som säger att allt bruk av illegala substanser är att klassa som missbruk--något som ingen läkare kan gå med på som definition.

"Knarkare" är sedan en dysfemism för "narkoman" på samma sätt som "fyllegubbe" eller "alkis" är det för "alkoholist" och som "bög" fortfarande i vissa sammanhang är för "homosexuell man", sen må Antonsson försöka spela bort korten bäst hon vill.

Ska hon påstå att Glenn var en knarkare under detta decennium då han då och då brukade illegala substanser så bör hon gå med på att kalla den som under samma tidsperiod tog sig en fylla varje gång Glenn nyttjade E eller kokain för alkoholist.

Allt annat är moralism och skitsnack.

Blondies blogg sa...

God morgon min underbara vän!
Ska snart sticka iväg och jobba, men jag måste bara få iväg ett par rader till Dig innan.
Måste säga att Monicas utspel får mig att må dåligt - och jag förstår att Du mår ännu sämre av den här infekterade debatten.
Jag fattar ingenting!
Det enda som jag är övertygad om är att Ditt omdöme aldrig sviker. Och Din sanning är också min!
Och jag älskar Dig för att Du är så rakryggad! Och för att Du alltid ställer upp för dem som behöver Ditt stöd!
Tack för att Du finns!
Birgitta

Bitten sa...

Lustigt att när jag kommenterade om den elaka recensionen, så tyckte du inte alls att den var elak, bara ärlig... det tog dig visst några dagar att läsa vad det egentligen stod i den, eller??

Anonym sa...

Jag mår också dåligt över Monicas utspel.
Ramona som stått upp för Monica hela den här tiden får detta som tack.

Det är så dåligt så man saknar ord.
Jag kan samtidigt inte säga att jag är jätteförvånad efter att ha sett Monicas totalförändring den senaste tiden. Jag trodde nog ändå att du Ramona skulle vara fredad efter allt ditt lojala stöd men tydligen inte.

Monica borde hellre avböjt att recensera boken om hon tycker att det är så mycket är fel i den och talat om det för dig Ramona i stället för att i inlägg efter inlägg ge boken dålig reklam.

Sen har hon mage att beklaga att hon läst och recenserat boken som oavlönat arbete! Var går gränsen för den kvinnan??!!!

Men nu bör vi (i alla fall du och jag Blondie) enligt Monicas rekomendationer ta oss varsin Samarin.
Det meddelar ju Monica så käckt att man ska göra när man är så dum att man mår dåligt över hennes beteende.
Skål!

Eva sa...

Monica har sjunkit under strecket. Må hon stanna kvar där med sina kompisar. Jag har raderat henne.

Ann Helena Rudberg sa...

Va har ni testat droger? Herregud det trodde jag inte ;)

Skämt åsido så synd att inte bloggvänner kan dra jämnt... jag tycker inte att det är vännerna man ska ge sig på utan politiska makthavare och de som har just det där som vi som vuxit upp i relativ fattigdom och i förorter inte har fått. De som sitter på miljoner och låtsas som det regnar.

Eller de som har fått en mediemakt och missbrukar den. Ja ni vet Liza & consortes. Eller ta Anders Philblad nu på TV4 som kommer ut med en bok som heter Drevet går, där han intervjuar bla Gudrun Schyman, Liza Marklund, Jan Guillou och Tiina Rosenberg.

Makthavare tvingas avgå när drevet går skriver tidningen Journalisten som intervjuar honom över två sidor:

- Men det är inget val för en sådan som Liza Marklund. Hon kunde inte avgå när debatten om boken Gömda pågick. Hon fick istället göra någon slags "pudel".

Och han föreslår ett utgivaransvar för allt som publiceras på nätet. Censur av åsikter alltså.

Han säger att han aldrig skulle ringa någon han känner eller någons barn eller stå och häcka på någons tomt. Nä det behövs väl inte? Han blir ju inbjuden.

Tyvärr hittar jag inte artikeln på nätet. Men hans bok kommer nästa vecka 19 april.

Mia sa...

Läste Antonssons nya blogg för dagen och enligt hennes definition som stöder sig på Wikipedia(där vem som helst får skriva definitioner)måste jag tyvärr nog erkänna mig själv som knarkare, vilket nog största delen av Sveriges befolkning och resten av världen kan göra.

"Någon som använder en narkotikaklassad drog"

Med mitt fulla godkännande har jag vid ett flertal tillfällen fått narkotikaklassade droger på sjukhus. Jag blev inte beroende men uppenbarligen är jag enligt definitionen ändå en knarkare. Tänk då dessa människor som blivit beroende pga långvarigt intag med sjukvårdens godkännande...

Japp - vi är en nation full av knarkare och alkoholister!

Jag hoppas att läsarna förstår min sarkasm. Glenn är stark som vågar gå ut med detta - det jag saknade i boken var mera om hur han var som människa före han träffade Lena och Melinda. Däremot förstår jag inte vad tatuerade, muskulösa överarmar har med saken att göra...

Ramona Fransson sa...

Hej Bitten,

Jag frågade Monica om hon ville recensera Glenns bok och hon svarade ja.

Monica startade inlägget med att kommentera Glenns svällande muskler och tatueringar, vilket jag tyckte var trist, eftersom det inte är Glenns utseende som är boken.

Om vi föreställer oss att Glenn varit en kvinna med samma historia, suttit i soffan hos Malou Efter Tio,haft en urringad blus där en gigantisk barm sågs välla ut och kort kort kjol, har jag svårt att tro att en kvinna hade börjat recensionen med att beskriva hennes utseende.

Jag vill bara poängtera vad det gäller om Monica Antonssons bok Mia, sanningen om Gömda, skulle jag stå på hennes sida igen!

I fallet med Glenns bok När mardrömmen blev sann förstår jag inte hennes inställning att åberopa en mening.

"Under den här tiden mellan 1987-1997 testade även jag droger, framför allt ecstasy och kokain"

Nu specifierade inte Glenn x-antal dagar, eller tillfällen, som detta hände, och om man läser boken förstår man att det inte fanns en chans att Glenn på något sätt gjort det ens en gång i månaden.

Han angav en tidsperiod, inget annat! Att sedan vända på detta och skriva att Glenn var missbrukare i tio år, är som jag sa tidigare: Huvudlöst!

Anonym sa...

Hej Ramona!

Ja ingen kan äga sanningen men då saklighet, bevis o vetenskapliga fakta ligger till grund för det som sägs vara sanning ligger det nog närmast sanningen. Givetvis ska man hålla sig till sanningen livet fungerar i längden bäst då.

Exempel på selektiva osanningar/halvsanningar står nästan dagligen att läsa i pressen statistik mm tyvärr.

Om man sedan ska tala om missbruk finns olika slags missbrukare där många skulle kunna höra hemma, ett missbruk kan väl vara något man med egen tanke har svårt att påverka/bryta?

anders

Ramona Fransson sa...

Hej kära Birgitta,

Tack för att du vet att jag är ärlig och jag vill inte vara annat heller.

Kram
Ramona

Leroy sa...

Defenitionerna tagna ur Wikipedia gäller pågående bruk. Är dessutom ett skällsord.

Bättre att säga testat/missbrukat, har man inte fastnat i missbruk/beroende, lyckats tagit sig ur det så är man inte per automatik missbrukare för resten av livet.

Tänk på en annan "legal" drog - Alkohol. De som dricker något varje varje vecka, månad eller kvartal vart går gränserna för vad jag kallar min granne eller vän?

En fotbollspelare som slutat är en före detta fotbollspelare.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Lagliga missbrukare finns överallt i samhället och det är fruktansvärt tragiskt, men precis som du säger om det inte funnits droger som används som smärtstillande inom vården hade inte många överlevt.

Jag är själv pillerätare, dagligen mot smärtor, Voltaren, och behöver hjälp att sova, Imovan, och detta har jag använt sedan 1991. Visst hade jag hellre varit frisk och sluppit, men eftersom jag har ständig värk och sömnsvårigheter är jag glad att pillrerna finns.

Ramona Fransson sa...

Anonym sa...
Jag mår också dåligt över Monicas utspel.
Ramona som stått upp för Monica hela den här tiden får detta som tack.

Hej anonym, jag förväntar mig aldrig tack, eftersom jag ställer upp frivilligt och efter förmåga.

Anonym sa...

Loyal sa...
Jag knarkade inte mer än dagens kändisar, journalister, författare och advokater festknarkar dvs en gång i månaden ibland 2-3 gånger.


Det här är vad Glenn själv uppger hos Monica. 1-3 ggr i månaden i tio år.

Om han börjar ändra sin historia nu så förstår man ju att han har lätt för att ljuga. Kan man anta att det eg. var mer än detta då?

Anonym sa...

Skillnad är att en cyklist som inte längre cyklar är en fd. Cyklist, han har varit ute och cyklat.

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Just nu verkar det som att varje ord vägs på guldvåg och dissikeras, undersöks in i minsta detalj.

Ja, visst finns det missbrukare av alla de slag. De som äter för mycket, kallas för matmissbrukare, Tiger Woods kallas sexmissbrukare, och även de som får sina piller utskrivna av läkare kallas ibland också för missbrukare och tvingas till avvänjning.

Men Glenn Forrestgate är inte missbrukare, och det begriper alla som läser boken.

Anne sa...

Detta var ju på något sätt väntat, att Monica skulle hitta på något sätt, medvetet eller omedvetet, för att vända sig mot dig, Ramona. Hon följer mönstret till punkt och bricka.
Hur sjutton kan man kalla det oavlönat arbete om man går med på att recensera en bok om en vän (nu kommer Monica att säga att ni inte är vänner och aldrig varit!) ber om det?
Hon är den märkligaste personen som bloggvärlden skådat. Jisses, det finns inte ord.

Anonym sa...

Försök inte ge dig på Monica, försök inte ens. Gud vad jag gillar när det rasslar till i korridorerna. Monica har alltid rätt, det har du ju själv sagt vid ett flertal tillfällen. ;-)

Anonym sa...

Ramona

Jag menade inte heller att du skulle/borde ha förväntat dig ett tack av Monica men inte tror jag du är ärlig om du säger att du inte mer förväntade dig ett tack än det du får nu?!!!!!

Ramona Fransson sa...

Jag förväntade mig en recension av innehållet i boken, inte en bedömning av Glenn som person.

Jag är inte ovän med Monica och som jag skriver, hade Monica skrivit sin bok om Mia Eriksson idag hade jag gjort samma sak.

Det som förvånar mig är att Monica skrev om "Lena" och hennes mejl.

Anonym sa...

Av 1 § 6 p. Narkotikastrafflagen (1968:64, som alltså fortfarande är i kraft, framgår att den om olovligen innehar eller brukar eller tar anan befattning med narkotika kan dömas för narkotika brott.

Att bruka narkotika är alltså inte det samma som missbruka narkotika, däremot är det kriminaliserat att både bruka och missbruka narkotika.

Monica Antonsson har fel, igen.


Ordningsvakt nr 1 vid Narkotikarotel ABC.

Anonym sa...

Har letat i flera timmar efter denna infon! Tackar och
bockar!

Take a look at my web site :: tips på atueringar