Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 15 april 2010

Ska du ut och flyga? Glöm det! Sveriges luftrum är redan stängt!


Himlen är vacker att studera då molnen ändrar karaktär. Ibland kan ett moln få formen av en svan, elefant eller vad än fantasin tar sig i uttryck.

Idag är det helt andra moln som inom kort stänger luftrummet för de flesta flygplatser i Norden och Europa.

Askan kommer från ett vulkanutbrott på Island.

Här en häftig bild från en blogg på vulkanutbrottet!

Askan är farlig, dels för djuren som bor i närheten av vulkanen och betar och därför hålls de inomhus. Dels kan askan tränga in i motorerna på flygplanen, risken är stor att de stannar och som bekant blir man inte kvar hängande i luften.

Så är det så att du har en resa inbokad inom de närmaste dagarna bör du snarast ta kontakt med din resebyrå eller flygbolag och höra om det kommer vara möjligt att flyga. Sveriges Radio.se  har utmärkt information för dig som är orolig hur askan kan påverka dig.

Dessvärre kan ingen säga hur länge askan kommer att störa, det kan i värsta fall pågå i månader, men också upphöra om en vecka. Vi hoppas på det sistnämnda.

Var rädda om er!
Ramona


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Mmm skicka en räkning till Island för alla de miljöfarliga utsläppen, skadestånd från flygbolagen och passagerarna, eller varför inte höja miljöskatten? Nåt för miljöpartiet och Maria Wetterstrand. Hon tjafsar ju just nu med dom andra om kraftigt höjda miljöskatter. Ställ Island mot väggen Maria! Ju längre detta pågår desto sämre sommar lär vi få. Askmolnen skymmer solen ju. Fy farao.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena.

Den var go, hahaha!

Jenny sa...

Oj oj vilket liv det kommer att bli, eller rättare sagt kaos :).

Jag fick precis reda på att en vän till mig som är på semester fick vända på vägen hem till Sverige. Så hon hamnade i solen igen! Denna gången hamnade hon på VIP-hotell och behöver inte betala en krona för sin extra semester... Hon har tillbringat 10 dagar där redan nu och nu vet hon inte när hon kan komma hem.

var hon finns? Azorerna! Man blir lite lätt avundsjuk haha :D. Som hon sa "Jag är fast i Paradiset".

Ramona Fransson sa...

Hej Jenny,

Ja, det finns säkert de som sträckte upp hånderna i luften och ropade HURRA när de nåddes av nyheten att de inte kunde lämna sitt "paradis".

Aldrig något ont som inte har något gott med sig!