Senaste teve-intervjun 2015

lördag 26 juni 2010

Expressens krönikör Ulf Nilson har recenserat Mord under Tjörn Runt.

Ulf Nilson krönikör i Expressen har på min begäran recenserat Mord under Tjörn Runt.

Här kommer den:

Ramona Franssons nya deckare ”Mord under Tjörn runt” är enligt min uppfattning hennes bästa – och jag tillhör storkonsumenterna av deckare, thrillers och liknande och är därför nog så kräsen.Jag vill ha en komplicerad intrig; det fick jag här. Jag vill ha trovärdiga personer; det fick jag också. En thriller får aldrig vara genomskinlig. Vet jag upplösningen efter tjugofem sidor slänger jag boken. Hittills har jag inte slängt någon av Ramonas.


Och viktigast: en bra deckare måste vara realistisk. Det som händer i boken måste, bara m å s t e kunna hända i verkligheten. Kommer man på sig med att tänka:” Nej, faen, sånt händer inte på Tjörn ”, så är det kört. Släng bort eller elda upp, vilket som passar bäst! ”Tjörn runt” slipper brasan.


Ramona tar ut svängarna lite vidare än sist i den nya boken. Den har ett snabbt och lite knyckigt tempo som gör att man knappast kan slöläsa utan att tvingas gå tillbaka och börja om. Och bäst: jag lär mig mycket om Göteborg (en av mina favoritstäder) och Bohuslän, som jag besökt två eller möjligen tre gånger. Ramona är bra på att beskriva både människor och miljöer. Jag får lust att göra ett nytt besök, dock helst utan att bli mördad.


Ulf Nilson


Jag kan bara som alltid buga mig och ödmjukt tacka för ännu en recension som får mig att jubla, dock ej hjula, även om det hade varit ett sant nöje att göra just det!


Ramona


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.


Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

6 kommentarer:

Mia sa...

Ouuiii vad underbart! Fantastiskt kul! Grattis!

Ramona Fransson sa...

Hej Mia.

Ja, det är så att jag hjular i mitt sinne.

Catrin, Borlänge sa...

ETT STORT GRATTIS!!!!!!

Där ser du!! Du är en jäkel på att skriva deckare!!
Jag håller med honom på varje punkt.......
Så fort man läst ut din senaste bok, längtar man till nästa.

Just nu njuter jag av din senaste bok. Det är så härligt att sitta på altan och höra skvalpet från fontänen i fågelbassängen o höra fåglarna kvittra medan man med spänning följer din historia i boken....Det kan inte vara bättre!!!

Kramar

Blondies blogg sa...

Jag håller helt med Ulf Nilsson. Mord under Tjörn Runt är det absolut bästa Du skrivit. Men det betyder inte att de andra böckerna Du skrivit är dåliga, snarare tvärt om.
Du är sannerligen Drottningen bland kvinnliga deckarförfattare. Och helt mästerlig på intriger och personporträtt.
Nu ser jag med spänning fram mot nästa deckare. Förstår att Du känner vilka krav som finns på Dig. Men jag är övertygad om att Du än en gång kommer att överträffa allas våra förväntningar.
Kramis

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin,

Jag kan inte nog poängtera hur glad jag blir för varje gång jag läser så här positiva kommentarer och för att inte tala om hur de värmer mitt inre.

Kramar och tack
Ramona

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Jag känner mig som en drottning när jag läser dina ord. Du får mig att lyfta. Det är som om solen alltid lyser.

Stora kramar
Ramona