Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 7 juli 2010

Hallå sommar var är du? Aha, jag vet i östra Sverige. Kom hit! Nu!

På västkusten är vi normalt bortskämda med att oftast ha ganska varma och sköna somrar, men den här sommaren verkar vi bli platsen som vädergudarna glömde.

Två dagar hittills är allt vi fått av värme och sommar. Dessutom trivs maneterna i kallt vatten, vilket inte heller gör det roligt att plumsa i badet.

Varje dag när de visar från Almedalen på Gotland blir jag riktigt avundsjuk, det är varmt och de flanerar i lätta kläder. Här vaknar vi till 12-14 grader klockan 08.00. Brrr...

Det är redan den 7 juli och i ett nafs är sommaren över. Undra just om det blir något dopp i år? Visst skiner solen, men samtidigt är vinden kylig och verkar gillar att blåsa på oss till och med om kvällarna.

Det här vädret är visserligen ganska okej för min kropp, eftersom värken är konstant. Varierar det mellan hög-och lågtryck åker smärtorna berg-och-dalbana och det är mycket jävligare. Så varför klagar jag? Ett konstant högtryck får inte smärtorna att försvinna, men det är fan så mycket goare att ha ont i sol och värme.

Ha de gott!
Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja här är det varmt så det räcker.. kring 25 så där lite fläktande sjöbris och sol hela tiden.. har bett om en torrsommar och makterna verkar bevilja detta, så jag ska inte klaga :) Till slut sinar dock brunnarna i augusti så då kan vi väl får lite mer regn...

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena.

Ja, vi är vantligtvis bortskämda med sol och värme, men värmen vill inte öppna famnen för oss, än.

Catrin, Borlänge sa...

Här har det varit hett rätt länge nu, så nu börjar jag längta efter lite regnskurar. Och det är inte ofta man längtar efter det.
Är man vid kusten o det blir varmt så brukar det ändå fläkta en del och luften blir inte så tung. Men här blir det väldigt kvalmigt och känns som luften står still.
Men man törs inte klaga, för vi vill inte uppleva en sådan skitsommar som vi hade förra året. Då får det hellre vara så här. Det lär väl knappast hålla i sig hela sommaren.
Ha det gott!

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin,

Jovisst får man klaga, det gjorde jag förra året när vi smälte i hetta. Men visst är det skönt med värme, fast regn är inte heller fel då och då.