Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 18 augusti 2010

IKEA = Intelligens, Klass, Extrapriser, Alltid.

Det kan inte vara många i Sverige som inte har en Billy bokhylla. Numera har säkert även ryssar, polacker och mer eller mindre resten av världens människor möjlighet att köpa den.

Ingvar Kamprads IKEA är välkänt och dessutom var han begåvad nog att inte lägga sitt företag i hungriga hänsynslösa aktieägares händer. Han behöll makten inom familjen och kunde på detta sätt expandera utan krav på utdelning.

Med Lars Ohly som statsminister hade detta inte varit möjligt. Det är fult att tjäna pengar! Framförallt på andra människors arbete.

Undrar just hur många arbetstillfällen IKEA skapat enbart i Sverige? Att Kamprad valt att flytta stiftelsen till Nederländerna och själv bor i Schweiz vet jag inte anledningen till, men om jag tittar ut över vilka svenska "stora" företag som fortfarande är i svensk ägo, hittar jag inte ett enda som är börsnoterat, enbart familjen Bonniers alla företag och som gjort likadant som Kamprad.

Det senaste IKEA som öppnades i Sverige efter elva år av stiltje var i Bäckebol på Hisingen, där jag var idag. Ja, vad ska man säga? Det är bara så suveränt uppbyggt. Exakt i samma stil som alla de andra och kvaliteten i utbuden har bara blivit bättre och bättre.Min mamma köpte ett badrumsskåp Fullen för 295:- ( undrar var man kan tillverka så billiga och bra produkter?) Efter att jag RTFM! och noga kontrollerat att alla tillbehör var i paketet, satte jag igång. Det blev perfekt! Skåpet var 180 cm högt, 30 cm brett, med en liten dörr och glashyllor.  I dag ägnade SVT Gomorron Sverige nästan 10 minuter till IKEA:s nya katalog, som snart dimper ner i en brevlåda nära dig. Ja, jag tycker att IKEA är värda dessa tio minuter och gärna mer. Vad IKEA gjort för Sverige kan inte många andra företag skryta med. Grattis IKEA!

RTFM= Read the fucking manual! 

Ramona


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!
Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Inga kommentarer: