Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 27 augusti 2010

Per Svensson på GT kulturen: Därför älskar vi Leif GW Persson. Det gör inte jag!


Idag i GT har Per Svensson, senior columnist på Sydsvenskans kulturredaktion och tidigare kulturchef på Expressen, recenserat Leif GW Perssons senaste roman? " Den döende detektiven" En roman? om ett brott.

I boken enligt Per Svensson ( jag har inte läst den) finns före detta chefen för rikskriminalen, en grinig konvalescent herre som gräver sin grav med kniv och gaffel.

Jag har läst GW:s "Mellan sommarens längtan och vinterns köld" som kom ut 2002, och jag gillade inte GW:s nedlåtande skrivande om polisers arbete. Jag gillade inte att GW förlöjligade poliser i parti och minut. Han framställde poliskåren som en samling lallande fåntrattar.

I mina deckare, från och med Iskall hämnd har jag en kriminalkommissarie Lars Ohlin, som arbetar på Grova brottsroteln ( som den numera heter, efter att ha bytt namn från Våldsroteln). Lasse, eller "Konstapeln" som jag kallar honom har trettio års erfarenhet inom polisen. Visst finns det gånger han har rättat mina manus! Speciellt om jag har tagit ut svängarna utanför vad som är tillåtet inom polisarbetet. En scen i Iskall hämnd är inte enligt polisens regler, men då sa Lasse att den kan du gott ha kvar för vi skulle önska att vi kunde göra det här.

Vilken scen är det? Jo, den när Katarina Linde hämtar åklagaren till en brottsplats i polisbil med blåljus.

Lasse går noga igenom alla mina manus, för jag vill inte att mina deckare ska vara osannolika vad det gäller polisarbetet. Dessutom har jag ända sedan barnsben haft respekt för polisväsendet. Varje gång jag rymde hemifrån och hämtades av polisen var de mycket vänliga. Mina erfarenheter av poliser har alltid varit gott, därför är inte mina deckare fyllda av förakt för desamma.

Att Per Svensson rekommenderar Leif GW Perssons deckare till sina kompisar är helt okej, men att säga att VI älskar honom är att ta i. Per Svensson får snacka för sig själv! För mig är GW:s böcker rena skräpet! Så var det sagt!

Ramona

P.s Ligger just nu på en 11:e plats som mest utlånade e-bok. Tack till alla Er som hjälpt mig dit! D.s

" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

  

Inga kommentarer: