Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 22 oktober 2010

Ägget har betydelse!

I går var det torsdag och på vår meny, den här tiden på året, står det att på torsdagar ska det vara ärtsoppa och pannkakor.

Av en händelse hade jag ett ägg kvar i ett paket i kylen, vars märke jag inte tänker namnge, och precis som jag vanligt hade jag inhandlat nya ägg på ICA av en av Tjörns förnämsta ekoodlare Maria Karlsson.

Anledningen till att jag igår inte enbart hade Maria Karlssons ägg från Mällby Lantgård, var att en dag för några veckor sedan när jag som vanligt skulle ha Marias ägg var de slutsålda. Därför slank ett annat äggpaket ner i matvarukorgen.

Vid tillagning av pannkakor börjar jag med att knäcka två ägg i en plastbunke. Först tog jag det sista ägget ur den icke namngivna kartongen och knäckte det. Därefter ett ägg ur kartongen från Mällby Lantgård och när det ägget hamnade bredvid upptäckte jag den stora skillnaden.
Maria Karlsson är kvinnan som inte accepterade motgång, utan vände den till succé! Jag har hört henne berätta sin historia och den var berörande, gripande och uppmuntrande. Maria framförde sin berättelse på ett möte med Företagsamma Kvinnor Tjörn Orust Stenungsund. Vi är många medlemmar och det var så jag hittade min revisor Renée Åkerman, som är en klippa.

Jag tänker faktiskt inte direkt berätta vilken av äggulorna som härstammar från Mällby Lantgård, utan du ska få gissa först.

Jag vill också bestämt påstå att med så fina ägg som Mällby Lantgård producerar, blir dina pannkakor och bröd en äkta smakupplevelse.

Matkvalitet är viktigt!

Nu säger jag det! Äggulan längst upp på bilden, med en vacker klar gul färg är från Mällby Lantgård och ägget med en orangeton med skrynklig hinna, (äggen har legat i skålen lika länge) är av annat märke.

Jag rekommenderar varmt ett besök på Mällby Lantgårds hemsida. Maria Karlsson hyr också ut till sommargäster. Tjörn och resten av Bohuslän är något som bör upplevas in real life!

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Inga kommentarer: