Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 18 oktober 2010

Nahid Persson Sarvestani är fantastisk!

I kväll hade SVT återigen sitt gripande och underbara program "Sommarpratarna", gästerna var förutom dokumentärfilmaren Nahid, poeten Bob Hansson, författaren Birgitta Stenberg, artisten Andreas Johnson och artisten Peter Carlsson.

Jag ska vara ärlig, jag såg Bob Hansson för första gången i år på bokmässan i Göteborg, och undrade vad det var för en man med fett hår och kaninkostym. Jag hade ingen aning om vem han var. Men som det tyvärr ofta blir ser jag en människa och dömer efter det yttre. Sorry Bob! Efter programmet såg jag en annan människa. Bakom det flottiga långa färgade håret och den illasittande kostymen finns en strålande intelligens och ett varmt hjärta.

Om Andreas kan jag bara säga, att det han alltid utstrålat, värme och omtanke förstärktes av hans berättelse. Peter Carlsson hade jag aldrig hört talas om och han var som folk är mest. Trevlig och underhållande. Samma med Birgitta Stenberg.

Nahid Persson Sarvestanis filmer är ovanligt bra dokumentärer. Jag har sett filmerna "Prostitutionen bakom slöjan" och "Drottningen och jag", som handlade om Shahen av Irans fru Farah, som lever ett drottningliv i Paris. (undrar just vem som försörjer henne?) Nahids livshistoria är kolossalt berörande och hon har en styrka inom sig som strålar rakt ut till mig.

Jag skulle gärna se Nahids filmer i repris och då menar jag inte i SVT play! Jag vill se dem i en TV-ruta inte på en dataskärm. Jag är gammalmodig. Och jag menar då också att SVT börjar med Nahids första film från 1994 och därefter en i veckan. Tackar på förhand!

Som sagt programmet Sommarpratarna är ett av mina favoritprogram. Det är underbart att få vara med vid middagsbordet, som en osynlig gäst, och lyssna på gästerna berättelser. Inte en enda gång har det varit tråkigt eller ointressant.

Det är befriande med TV som inte bygger på meningslöst innehåll och sminkade nickedockor, med mer löshår än förstånd. Härligt!

Tack SVT!

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

5 kommentarer:

Blondies blogg sa...

God morgon Raring!

Nu måste jag gå in på Play och se sommarpratarna. Speciellt nyfiken bir jag på Bob Hansson, får nog googla också -för i ärlighetens namn vet jag intet om honom.
Ha en bra dag!
Biba

Anonym sa...

Det bästa programmet i Sommarpratarserien var väl ändå det som sändes 2009
med Bosse Bildoktorn, Thomas Bodström, Malena Ernman och LIZA MARKLUND !!!

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

tyvärr missade jag programmet,vilket var tråkigt med tanke på att Bosse är en helt igenom hedersknyffel och trevlig att prata med. Jag har haft äran att träffa honom i samband med att vi båda signerat på samma ställen.

Anonym sa...

Och vad tycker du om de andra gästerna då, fast du kanske inte har haft äran att träffa dem ?
Sedan är frågan varför de bara var 4 i det programmet, när de annars brukar vara 5. KÄLLA : Wikipedia !

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

nej jag har inte haft äran att träffa de andra. Och det kanske var fem gäster, det minns jag inte.