Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 23 oktober 2010

Politiskt inkorrekt fyller två år.

Politiskt inkorrekt är bloggen som enlig egen uppgift ligger på 71:a plats och har 200 000 besökare per vecka, tror jag det var.

Om man klickar på Media Creeper, ser man att nästan samtlig media i Sverige läser deras blogg.

Jag läser den också då och då. Varför? Ja, ärligt talat pågår en helt annan debatt på PI än vad det gör någon annanstans och jag tycker den är intressant.

Och som många brukar säga en knuten näve ger ingenting men däremot en utsträckt hand. Och är det något jag sätter väldigt högt på en skala är det yttrandefrihet och den har det blivit lite si och så med i Sverige de senaste åren. Eller säg så här: Den som har "rätt" åsikter är välkommen överallt, men inte den som har "fel".

För mig är ett problem något som skall diskuteras, blötas och stötas. Som politiker och journalist med plats i maktens centrum får man inte lov att slå dövörat till oroliga eller arga röster. Man får inte rycka på axlarna, skriva dem på näsan: Att du har fel! Så här ser det ut! Det är en mycket dålig idé. Det är att idiotförklara människor.

Om du frågar mig om jag tycker att PI är en bra sida kan jag inte svara på det, men däremot tycker jag att det är mycket bra att den finns. På PI:s sida finns konstant en högljudd och ilsken debatt som Debatt eller Kvällsöppet inte har haft en enda gång.

Men ilsket knutna händer nerstoppade djupt i fickorna är inte ett sunt samhälle. Man ska inte vilja, inte ens komma på tanken att slå ner någon. Vi måste lära oss att prata ut om problem när vi känner ilska. Men vem ska lyssna? Och framförallt ska diskussionen hållas på en trevlig ljudnivå, folk ska få prata till punkt och det ska bara vara ett ämne.

Idag är de enda två debattprogram på TV som en fiskaffär. Knappt har du hunnit peka på att du vill ha två strömmingsfiléer förrän det är dags att bli förevisad den nyfångade laxen. När kommer vi få ett debattprogam, där tiden inte är av betydelse, och där de inbjudna gästerna kan spegla dagens samhälle. Lämna de så kallade experterna hemma!Låt vanliga människor berätta om hur de har förändrat dåliga nyheter till goda!

På höger sida har jag en högst ovetenskaplig undersökning och frågan är helt enkelt:
Läser du någon gång PI
Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Du har rätt Ramona! Men det går inte att länka till Politiskt Inkorrekt för då blir man aldrig av med de "beundrare" man har fått (har gjort det misstaget i våras).

Men visst är det bra att sajten finns och att den är seriös och länkar till annan media. Yttrandefrihet är det största vi har, trots att vi bloggare alltid får svara på samma sorts något korkade kommentarer från vissa, så brukar jag tänka: här får jag chansen att utveckla det jag tänker.

Oftast går det bra, men ibland har jag fått stänga ned kommentarsfunktionen. Numera tar jag helt enkelt bort de kommentarer, som enbart riktar sig mot bloggaren och nedvärderar eller sågar mig. Dessa har inget värde i någon debatt.


Detta problem har också Politiskt Inkorrekt. Fast i större skala. Men som sagt det är bättre att den finns än inte, för den sajten ger nya infallsvinklar på olika frågor. Och inför valet behövdes den.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Jag är väl medveten om att det finns " anonyma åsiktstroll" på nätet och att deras vardag går ut på att hata. Jag är också övertygad om att fick de en anständig sysselsättning, blev sedda och respekterade hade de lämnat hatet bakom sig och det är det ideala samhället.

Nu har vi inte ett ideal-samhälle. Det är bara "vissa" som är utvalda och de sitter på sockertoppen blickar ner och viftar med pekpinnar. Ingen gynnsamn situation.

Bara för att man inte vill se problem betyder inte att de finns.

Och naturligtvis finns det lösningar på alla problem, men lösningarna är inte att skylla problemet på en part.

Talesättet att det inte är ens fel att två träter kanske inte alltid är rätt, men det är svårt att bråka med sig själv.