Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 25 oktober 2010

Unni Drougge kanske borde berätta lite mer?

Unni Drougge är förbannad på etablissemanget inom medie och bokbranschen.

Det kan jag också bli ibland. Min senaste deckare Mord under Tjörn Runt är min ironi över branschen och lustigt nog har Unni skrivit något liknande. Jag undviker däremot att peka ut verkliga människor. Tycker inte att det är schyst!

Jag anser, efter att ha genomgått ett år av terapi, att det finns ingen som äger sanningen. Det var ord som min psykolog hade väldigt rätt i. Däremot har du alltid rätt till din sanning, men det betyder inte att det är den enda sanningen. Min artikel på Newsmill klargör min ståndpunkt.


Som människa är vi aldrig ofelbara. Snarare tvärtom! Jag klampar ofta i klaveret och har jag lärt mig något av varje tonart är det att jag alltid kan bli bättre, ödmjukare och mer empatisk.

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

4 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Ja, både Du och Unni Drougge har säkert betydligt mer att berätta om såväl medie- som bokbranschen. Men till vilken nytta, frågar jag mig. Det kanske bara slår tillbaka på en själv?
Ditt inlägg på Newsmill var enormt bra och nyanserat. Det är nog på det sättet man ska höja sin röst för att det ska bli genomslag.
Kämpa på,men gör det på Ditt sätt!
Godnattkram!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Ja, det tror jag, att det slår tillbaka mot en själv, eftersom man inte äger sanningen, utan bara tar del av den och har en egen.

Jag aktar mig numera för att "peka" ut någon som en syndabock, det finns ofta fler och det behöver inte ens vara den som pekats ut, utan någon helt annan.

Ja, och jag kämpar på mitt sätt och hoppas att det är ett schyst sådant!

Ann Helena Rudberg sa...

Bra och nyanserad artikel Ramona. Och dessutom med sakupplysningen om förlaget som Unni har anlitat. Det finns nog mer under ytan men det klämmer inte damerna fram med. Unni har inte fattat att det inte längre går att köra med "feminism", att det är totalt ute.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

jag är övertygad om att det behövs kvinnor och män som kämpar tillsammans och att feminismen precis som fackföreningarna har gjort strålande insatser är helt klart. Däremot måste allt förändras eftersom utvecklingen inte har stannat, men det gjorde en del fackföreningar och en del av feminismen. De fastnade!