Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 18 februari 2011

Hajfenssoppan ska bort från världens menyer! Basta!

Det du ser på bilden är en tallrik fylld med hajfenssoppa! Kunde lika gärna varit en sparrissoppa, men då hade den inte varit en delikatess för asiens befolkning.


För att få avnjuta denna tallrik hajfenssoppa stympas hajar på sina fenor och kastas levande tillbaka i havet och där väntar en grym och långsam död. Fenlösa hajar kan ligga på botten och leva upp till en vecka innan de drar sin sista levande suck.

Detta monstruösa barbari måste stoppas! Jag har ätit hajfenssoppa några gånger för trettio år sedan, (gillade inte smaken) men då hade jag inte den minsta aning om hur hajarna behandlades för att soppan skulle hamna i min tallrik. Ibland känner jag att människan förtjänar att gå under tillsammans med jordklotet! Inget däggdjur på klotet är så hänsynslöst, barbariskt, förtryckande och utstuderat elak som människan.

Jag hoppas att alla människor i Sverige bojkottar alla kina-krogar med hajfenssoppa på menyn. För är det något som fungerar i denna vår pengagalna värld är det konsumenternas agerande. Om inte vi betalar för det vi inte vill ska finnas, som hajfenssoppa, då försvinner det och hajarna kan återigen få lov att vara en del av vårt ekologiska system.

Bara föreställ dig att du skulle stympa människor, ta av deras armar och ben, och sedan dumpa dem i havet.
Vad skulle du kalla det? Jag skulle kalla det mord!

RamonaDu kan om du vill förbeställa rea-böcker från Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" kan förbeställas! Adlibris    Bokus

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

4 kommentarer:

Birgitta Backlund sa...

Ramona, delar Din åsikt om hajfenssoppa. Efter att ha sett den fasansfulla stympningen av hajar på teve kommer jag aldrig någonsin att äta denna rätt. Och denna fruktansvärda stympning av hajar måste upphöra. Var finns alla djurrättsaktivister nu?
Birgitta

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Ja, det är ofattbart att inte varje asiat och de som vet hur det går till att få soppan i tallriken får kväljningar när de lyfter skeden mot munnen. Det borde de få om de ska ha rätt att kalla sig humana!

Linnéa sa...

Klart att hajarna tas upp bland olika djurrättsorganisationer, kolla t.ex. djurens rätt:

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/sidor/hajfening

Grisar, kycklingar, kor m.m. utsätts också för mycket lidande, nästan mer enligt min åsikt eftersom de redan från födseln får genomgå det djurplågeri som köttindustrin innebär.

Ett tips: Titta på Earthlings

Ha det bra!
Mvh Linnéa

Anonym sa...

Det är inte bara rått hur vi slaktarna hajarna runt om i världen.

Utan hajar har vi inget friskt hav. 83% av allt syre kommer från havet och vem ser till att vi har de? jo hajarna. dem har levt i 450 miljoner år och härskat i havet och det är dem som har format havet som det är idag. Dem dödar allt sjukt och ser till att det är friskt. dödar vi hajarna så kommer människan sakta men säkert dö ut längre fram i tiden. Att ta hand om hajarna är som att ta hand om oss själva.

Vi dödar 100 miljoner hajar om året för idioter ska få äta en dyr soppa som smakar skit rent ut sagt. Du kan lägga i anka eller kyckling så blir soppan ännu godare enligt Gordon ramsay.