Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 17 juni 2011

Sitter i mörkret och förbannar inte ljuset, men tekniken!

Missförstå mig inte, jag älskar den nya tekniken, datorn, men bara när den fungerar...

Just nu har jag suttit i timmar framför min burk och snart känner jag att det blir " a bad day", alltså en av de första filmerna som visade en frustrerad man på kontoret när datorn inte fungerade.

Jag har haft dator i femton år och dagens femtonåringar vet inget annat. De kan datorer lika bra som jag vet var min navel är belägen och lika utforskad...

Min dator är inte gammal, knappt ett år, och fram tills för en vecka sedan fungerade överföringen av bilder från min Canon Digital IXUS50 alldeles utmärkt, men inte längre. Helt plötsligt går allt bra ända tills själva överföringsögonblicket. Då fastnar den gröna remsan och bara står och tuggar.

När jag försöker avbryta fadar den lilla rutan och fryser fast som en iskristall. Allt står stilla. Vad jag än gör vill inte bilderna förflytta sig. Andra funktioner är hela och inte ett enda litet felmeddelande dyker upp. Det är vad som gör mig tokig! Varför kommer det inte upp en ruta som berättar VAD SOM ÄR FEL?

Jag har försökt med allt! Letat på nätet efter info som brukligt är, men inte då, inte ett enda ord viskas fram. Så snälla någon där ute som vet vad som kan vara på tok, hjälp mig innan jag kastar ut min nästa nya Samsung ut genom fönstret!

Ps. Nu går jag och lägger mig. Och i dag när jag vaknar så har jag blivit bönhörd. Eller? Ds.

Ramona

2 kommentarer:

Gunnar Deckare sa...

Hej

Jag har inte råkat ut för nåt sånt. Jag har Canon Powershot SX210 IS. Där kan man välja att Bläddra bland filerna istället för att starta överföringen. Där kan man dra bild för bild eller markera flera o föra över till Mina dokument på datorn.

ett annat alternativ är att avinstallera överföringsprogrammet o installera om.

Ramona Fransson sa...

Hej Gunnar!

Tack för tipset! Jag hade redan ett färdigt program i datorn när jag köpte den och har inte installerat Canons, så det kanske jag skulle göra istället.
Ha en skön helg!