Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 24 april 2012

(S) vill lagstifta mot arbetslöshet! En trissvinst blev en tvistförlust!

T-shirts bilden kommer från den här bloggen, som ställer frågan: Har vi verkligen råd med politiker?

Idag läste jag "Debatt i GT, ett inlägg författat av tre socialdemokratiska kommunpolitiker från Härryda. Mats Werner, Siw Hallbert och Jan Linde, att de anser att det borde lagstiftas mot arbetslöshet för unga upp till 25 år.

Min undran efter att ha läst detta blev: Vem ska straffas om inte de unga kommer till jobbet?

Nu öppnas också den första avhopparjouren i Sverige, i Stockholm. Den ska finnas öppen året om dygnet runt för kriminella som tröttnat på rädsla, ångest, misshandel och droger. Att bli medlem i ett kriminellt gäng är spännande för många unga, men innan de vet ordet av är de så långt inne i skiten att de inte längre hittar exit, för ett sådant medlemskontrakt är inte sak samma som att säga upp prenumerationen på Kalle Anka!

Jag hör också kommuner som säger att det är för dyrt att tillhanda hålla nattdagis! Tänk va, hur många år har Sverige haft skiftjobb för båda könen? Är det sedan förra året? Eller var det tio år sedan? Det är från det ögonblick barnet föds som allt ska fungera. Familjen, hur nu den ser ut, pengar, boende, skola, omsorg och det funkar inte alltid, oavsett vilket parti som styrt. När det mesta krackelerar på ett eller annat sätt, händer inget, utan det dröjer tills att ungdomen är så långt ner att den krälar i diket  innan akutväskan kommer fram. Är det bara jag som tycker att det är väl sent?Och nu till Trissvinsten, där det som är så trevligt, att vinna pengar, slutade med en upplöst familj. Är det första gången? Nej, och inte lär det bli sista heller. Tre miljoner kronor är mycket pengar för den som inga har och det finns människor som mördats för mycket mindre. Vad lär jag mig av detta? Jo, att om man ska spela ihop, oavsett med vem det än är, ska man i förväg ha ett påskrivet dokument som visar hur den eventuella vinsten ska delas, som med testamenten.

Ramona

1 kommentar:

Iktoro sa...

Bra skrivet Ramona. Håller med om allt du skrev.