Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 3 juni 2012

Liseberg Tyrolen och iskall vind!

Tillåt mig presentera de glada och vackra kvinnorna Monika och Sandra.

På 1990-talet, när min gubbe Thommy och hans bror Kenneth ägde och drev Backa Bowling på Stigs Center på Hisingen startade de "Discobowling". Backa Bowling var en av de första hallarna i Sverige med denna form av bowling och i två års tid stred Thommy och Kenneth mot myndigheter och främst mot Göteborgs politikernas inskränkthet för att få fullständiga rättigheter, vilket till slut lyckades. Och idag är det mer vanligt än ovanligt med fullständiga rättigheter på hallar med discobowling.

Nåväl, på 1990-talet anställde Thommy och Kenneth: Sandra, Anders, Gabbe, Monika, Madde, Martin, Johannes, Ronny, Ari, Blaze med flera och även jag hjälpte till. Vi hade jättekul på helgerna när Discobowlingen pågick och igår, hade vi genom Sandras hjälp, en återträff. Vi hade inte träffats sedan 2001.

Så nu träffade Thommy och jag, Monika, ( på bildens vänstra sida) och bredvid henne sitter Sandra och nedan en bild på Anders.
Jag ber om ursäkt Anders! Jag vet inte vad problemet är med min iPhone 4S, men ta kort kan den då rakt inte. En del kort lägger sig på tvären och sedan går det inte att dra dem motsols, utan det kommer upp en ruta som påstår att annat program inte tillåter detta. Dessa förbannade uppdateringar och datorprogram gör mig galen!

Nedan en bild av hur Discobowling kan se ut. Backa bowling hade två hallar. En med 12 banor och en som kallades VIP- hallen och hade 6 banor. Detta såldes 2001 och då hade Thommy haft hallen i 30 år, brodern Kenneth kom in i bilden efter att Thommy drivit den i fem år. Thommy var också en av Sveriges bästa bowlingspelare på den tiden. Som bäst var han nr två i Sverige.
 Sandra hade en app på sin telefon som heter Camerafun och den var verkligen festlig. Det var vad tjejerna garvade åt när jag tog ett kort på dem. Nedan har jag lagt ut våra hysteriska ansikten efter att Camerafun använts. Gissa att vi skrattade så vi skrek. Ni får själva gissa er till vilket ansikte som är vilket!
Och by the way, om du ska till Liseberg, ät för allt i världen inte Tyroler wienerschnitzeln, den är dyr och smakar nada! Såg ut som ett friterat elefantöra och hade lagts ovanpå en bädd av något som föreställde pommes frites. Till detta en matsked av någon slags vit kall sås. I huvudrestaurangen finns betydligt godare mat. Personligen tycker jag att Tyroler lika gärna kan servera en halv special, det är mycket godare!


Ha det gott!
Ramona 

Inga kommentarer: