Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 3 april 2013

Till Dig som är kattmördaren i Högsbo!

Efter att i GT läst delar av ditt brev är jag också övertygad om att det inte är 30-åringen som mördar katter i Högsbo.

Enligt FBI är djurplågare oftast unga män i åldern mellan 10-20 år. Din ålder skulle jag gissa är omkring 16-17.

Du är besviken på samhället, gick antagligen ur nian med bottenbetyg och har ett uruselt självförtroende. Du har inte hittat din plats i livet och hatar allt och alla.

För att visa att Du är någon förstör du andras liv, såsom ditt eget är på väg att förstöras ännu mer. Du vill att vi ska se dig, men just nu ser vi dig bara som en person som är sjuk, mycket sjuk. För du inser väl att om du vore frisk skulle du inte hålla på som du gör. Inga glada, nöjda, lyckliga och friska människor lemlästar andras kelgrisar och älskade husdjur.

Du saknar empati, ordet betyder medkänsla. Att ha medkänsla innebär att man sätter sig in i andra människors lidande och det kan inte du eller så vill du inte. Vad du ska göra fortast möjligt är att själv anmäla dig hos polisen. Om du har sökt hjälp innan du började mörda katter och inte fick någon, kan jag nästan garantera att nu kommer du att få den hjälpen. Det funkar tyvärr så i vårt samhälle att när människor ber och bönar om hjälp får de ingen, om de däremot begår fruktansvärda brott, ja då kommer hela artilleriet kutande.

Så gör alla och framförallt dig själv den tjänsten. Gå och anmäl dig! Det är rätt sak att göra, inte bara mot dem som är rädda och inte längre vågar släppa ut vare sig sina katter eller barn på grund av ditt beteende, utan det är det bästa för dig själv. För att du behöver hjälp inser du säkert också. Eller hur?

Alla levande individer behöver kärlek, omtanke och känna sig trygga. Även katter. Vi människor är mycket mer komplicerade än de flesta djur, men att vi också behöver känna kärlek, trygghet och att vi är  älskade är livsnödvändigt.

Gör dig själv den största tjänst du någonsin gjort, visa att du har modet att göra det rätta. Gå till polisen!

Ramona
4 kommentarer:

Gunnar sa...

Det är obegripligt att nån kan göra så mot djur. Det är väl som du skriver nån som inte har nån empati alls. Synd om alla som drabbas. Särskilt om det finns barn som har fäst sig vid nåt husdjur. I Värmland förekom det för nån tid sen att nån stal kaniner som ungarna hade ut i bur. Inte konstigt att dom blev ledsna.
..................
Verkligen kul att du har sån framgång med ditt författarskap! Jag tycker att dina böcker syns mer och mer . Din senaste bok beräknas väl komma ut ca den 15 maj om jag har förstått rätt. Jag ska givetvis skriva en recension när utgivningsdagen kommer närmare.
Jag är verkligen inte rätt person att bedöma kvaliten på dina deckare men jag tycker att dom blir bättre och bättre.

Ramona Fransson sa...

Hej Gunnar!

Ja, det är så tragiskt och de katter som drabbas av pojkens framfart lider, vilket han inte verkas vilja förstå. Och de hussar och mattar till katterna är också hårt drabbade.

Varför skulle du inre vara rätt person att bedöma en deckare? Klart du är! Alla som läser böcker vet väl vad de gillar eller inte? Tycker inte att du ska förminska dig och din insats. Jag är ofta på din blogg och läser en mängd intressanta inlägg som du gör!

Och visst är det roligt att böckerna går bättre och bättre. Det är fantastiskt!

Ronny Mörtis Ekholm sa...

Förbannat bra skrivet Ramona, det är en riktigt trasig grabb som gör så här......

Ramona Fransson sa...

Hej Ronny!

Javisst är det så! Han mår säkert jättedåligt och har ingen som ser eller sträcker ut en hand till honom och jag hoppas innerligt för hans egen och alla drabbades skull att han går till polisen och anmäler sig.

Man kan tycka vad man vill om polisen, men de flesta är jättesjysta!