Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 5 september 2013

Svensk flyktingpolitik är en succé! Svensk flyktingpolitik är en katastrof!

Asylboende i Sverige
Ja, du läste rätt! Stämmer båda? Är båda fel?

Om man enbart läser gammelmedias papperstidningar och deras inlägg på nätet, och tittar på SVT är svensk flyktingpolitik en succé, något som alla borde ta efter och till gagn för alla.

Läser man däremot också till exempel Merit Wagers blogg, där miggorna, ( en benämning som Merit Wager gett de som arbetar med migrations- och asylfrågor får man en helt annan bild än den som återges i gammelmedia. Hur ska man tolka detta?

Så här kan det se ut i Clichy och Montfeirmel, franska förorter där många som fått asyl bor.

Så här ser det ut på Senapsgatan i Angered
Greklands asylmottagning

Tysklands asylmottagning


Här kan du läsa på Merit Wagers blogg vad miggorna har att berätta. Ett av de senaste inläggen är ett av veckans mest lästa:
"Personer som inte har varit i Sverige på flera år har under hela tiden de varit borta gladeligen lyft ersättningar av alla de slag." 

Så vad ska man säga och vad ska man tycka? Sedan finns det de som tycker att svensk flyktingpolitik borde bli humanare. Göteborgs Posten. 
Undrar vad som skulle hända om GP bjöd in miggorna att skriva i deras tidning anonymt, får de inte förbli anonyma får de sparken och blir stämplade som rasister.

Så läs och undra. Diskutera gärna! För om det är något Sverige saknar och saknat de sista femton år är en fri diskussion i ämnet flyktingpolitik. Men kom ihåg en sak som är väldigt viktig i sammanhanget. Det är inte en enda flykting som har skapat flyktinglagarna! Det är inte en enda flykting som har bestämt antal bidrag de får eller inte får. Det är Sveriges riksdagspolitiker och ingen annan som bestämmer!

Ramona

4 kommentarer:

Verutschkow sa...

Man kan tycka vad man vill om det man kallar flyktingpolitik. I grunden handlar det ju om något som människor gjort i alla tider, nämligen att via förflyttning förbättra sina levnadsvillkor. Och i Syrien är det inte så lätt att leva eller ens att hålla sig vid liv idag.

Men inte är vare sig Sverige eller något annat land tillhörande den globala överklassen berett att ta emot dessa människor och det kanske märks det allra mest vad gäller tillgång på bostäder. Likväl är beslutet om asyl för ALLA syrier i grunden inte orimligt. Men visst kommer det att medföra problem och dessa kan rentav överväga nyttan av invandringen.

Trots detta är asylbeslutet i grunden mer eller mindre ofrånkomligt.

Anonym sa...

Precis...(fortsättning på dina sista ord) Och ändå finns det så mycket hat i detta land mot flyktingar. Eller egentligen mot allt som är främmande. Kan säga att jag har exempelvis läst på facebook i de så kallade politiska grupperna där, hemska tankegångar om invandrare - flyktingar. Människor till och med vräker ur sig saker som inte ens finns, men som däremot skapar desto mer hat. Det är mycket skrämmande läsning kan jag säga!!

Säger det som säkert många andra också sagt: När vi själva kommer som turister till andra länder så vill (kräver) vi att bli behandlade vänligt, men hur behandlar vi andra människor när dom kommer hit??

Spelar ingen roll om du är svart, gul, brun, blå, grön eller vit, skitstövlar finns överallt. Alla är vi människor, och alla ska vi bli behandlade med respekt!

//Carola

Ramona Fransson sa...

Jag tror att den underliga "tystnaden" och skrämselpropagandan mot folk, som vill diskutera flyktingpolitiken, har skapat hatet mot människor som söker skydd i Sverige. Om du öppnar munnen för att påpeka att något är fel i asylpolitiken blir du med omedelbar verkan utkastad ur facket ( om du är medlem) får gå från jobbet ( om du har nåt) osv. Du blir med omedelbar verkan stämplad som främlingsfientlig och rasist, vilket gör att många knyter handen i byxfickan och bygger upp ilska och hat. Tyvärr...

Verutschkow sa...

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rasismen-vi-sallan-pratar-om_8503088.svd

Och ovanstående skall vi inte heller glömma ...