Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 26 januari 2014

Catrine da Costa fallet borde också tas upp på nytt! När ska det ske?

Jag har tidigare berättat om bloggen Snaphanen och Julia Caesar som är en pseudonym för en person som högst sannolikt är journalist.

Och med tanke på de kontroversiella inlägg som Julia skriver skulle hon, trots det vi kallar för yttrandefrihet och demokrati, högst troligt fått sparken om hon hade arbetat inom svensk media.

Idag söndag har Julia ett fantastiskt välskrivet inlägg som handlar om en av Sveriges största rättskandaler.

Ja, jag vet Thomas Quick är en annan rättskandal, men den är numera uppklarad. Sture Bergwall som han heter är snart en fri man och med detta går åtta mördare fria ... Så var det med den rättsäkerheten. Den har just ramlat ut via exit!

Men nu bör det vara dags för upprättelse och de två män som utpekades till styckmördare och blev dömda, men inte för mordet utan för brott mot griftefriden. Väldigt många svenska journalister stod som åklagare, jury och bödel för den här historien och man undrar om och när de ska göra stora pudlar. Läs Julia Caesars krönika här! Den berättar vilka männen är vars liv blev totalt förstörda och Catrine da Costa och Thomas Quick har en gemensam nämnare nämligen: Psykoanalytikern Margit Norell, okänd för allmänheten, men välkänd inom psykiatrin. Läs och begrunda!   

Inga kommentarer: