Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 19 januari 2014

Det drivs en hatkampanj mot Sara Muhammad. Kvinnan som lägger sin själ och hjärta att hjälpa unga flickor och pojkar från att bli utsatta för hedersvåld

Redan idag den 19 januari börjar hedrandet av Fadimes dödsdag. Fadime mördades av sin egen far den 21 januari 2002.

Jag minns Fadime från teve och radio och älskade att se och höra henne tala om att ALLA kvinnor borde ha rätten till sin egen kropp och sitt eget tänkande och att i Sverige hade hon förstått att vi har den rätten. Jag har nästan sett den som självklar i så många år att jag inte hade en aning om att det fanns länder där kvinnor användes och fortfarande används som dörrmattor för män.

Eftersom det i min egen bakgrund innehöll mycket våld i familjen som utfördes av min far och hans sjuka kontrollbehov, kunde jag identifiera mig med Fadime och jag var så glad att hon blev uppmärksammad i media och att media stod på hennes sida och ville informera. När sedan Fadimes pojkvän dog i en singelolycka med sin bil ringde jag upp den kommissarien som hade hand om fallet och undrade om de verkligen gått igenom bilen ordentligt. För min första tanke var att han blivit mördad. Denne kommissarie var väl medveten om fallet och berättade att de gjort allt vad som stod i deras makt för att undersöka saken men inte hittat något.

Trots den tragiska händelsen gav Fadime inte upp utan fortsatte mot sin dröm att få en utbildning och bli en fri och stark självständig kvinna. Jag med flera hurrade och hejade på henne! Så kom dagen när hon blev mördad den 21 januari 2002. En förtvivlans dag! En skammens dag för Sverige! En skammens dag för Sveriges politiska ledning.

Idag finns GAPF en rikstäckande förening Glöm aldrig Pela och Fadime med ordförande Sara Mohammad.
I går var det en manifestation i Stockholm http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18197474.ab
I denna manifestation som gäller "samtycke för sex" fanns också Sara och GAPF med som medarrangörer för att i sista stund bli utkastade. Varför?

En del av svaret kan läsas här. Det är Nima Gholam Ali Pour som skrivit på sin blogg om: Hatkampanjen mot Sara Muhammad.

"Ett annat tecken på att demonstrationens arrangörer faktiskt köpte det hatiska budskapet om Sara Mohammad var att en av personerna bakom hatkampanjen mot Sara Mohammad, Mehrtab Mottavas, faktiskt tackade alla de som hade hjälpt henne få bort GAPF från demonstrationen. Mottavas skriver på facebook:

”Det är väl också på sin plats att tacka huvudarrangörerna för solidariteten gentemot oss rasifierade kvinnor – som fann det olämpligt att en antimuslimsk och antifeministisk organisation (Sara Mohammads GAPF) – skulle stå som medarrangör. Tack för att ni bidrog till att stryka denna organisation Ida Östensson och Foujan Rouzbeh. Likaså alla systrar och bröder, såsom Mehrako Masifi, Ida Dzanovic, Iliee Macariello, Trinity Rebell, Anusche Noring, Bahareh Andersson, Anders Virkberg och Torbjörn Jerlerup.”

Dessa är de människor som varit ledande bakom hatkampanjen mot Sara Mohammad och fortsätter denna hatkampanj. Det är viktigt att veta detta eftersom när Torbjörn Jerlerup skriver en artikel på sin blogg där han utnämner Sara Mohammad till islamofob så är det en del av en hatkampanj. Både Torbjörn Jerlerup och Ida Dzanovic är kopplade till den så kallade ”antirasistiska” hemsidan Motargument.se. I månaden januari så har Mehrako Masifis organisation hatbrott.se startat ”ett upprop gentemot Somayajourens samarbete med islamofoben Sara Mohammad.”

Samtidigt meddelar Mehrtab Mottavas att målet är att bojkotta Fadimedagarna. Hon skriver i ett inlägg på facebook:

”Jag tror att det kan vara smart att visa politikerna att Sara Mohammads organisation GAPF inte har så mycket stöd bland deras väljare och att vi hellre deltar i antirasistiska och feministiska evenemang, t ex kvinnojouren Terrafems konferens på Folkets hus i Stockholm, 21 januari kl. 08.00-17.00”

Alla dessa attacker mot Sara Mohammad har påbörjats sedan 15 januari och allt händer samtidigt, vilket visar att detta är en koordinerad kampanj som en liten grupp har planerat. Dessa är människor som är redo att delta i islamistiska program för att kunna smutskasta människor. Dessa är människor som saknar all trovärdighet och kommer undan genom att ljuga om sin bakgrund. De tar avstånd från demokratins offentliga rum och döljer sin hatiska verksamhet.

Jag fick ett mejl igår där någon hade tagit ett skärmdump när en medlem i Motargument.se:s redaktion kommenterade mitt förra blogginlägg om hatkampanjen mot Sara Mohammad. Thabo 'Muso, också aktiv socialdemokrat, skriver:

”Sedan betvivlar jag att Nima har erfarenheter av sex med fruar. Varken sin/sina egnas eller andras fruar.”

Detta var alltså ett perverst kommentar till mitt påstående om att profeten Muhammed som hade flera fruar inte kunde ha vetat något om jämställdhet i 2000-talet. Efter mitt blogginlägg igår så har en hel del motstånd väckts mot denna hatkampanj och många människor tar avstånd från Folkpartiet eftersom en av Folkpartiets riksdagskandidater, Bahareh Andersson, har haft en ledande roll i denna hatkampanj. Nu har Bahareh Andersson försökt ta avstånd och förneka inblandning i denna hatkampanj. Hon skriver på sin facebook:

”Jag har fått frågan i min inbox av vänner om jag har varit med i en manifestation mot GAPF idag i Sthlm. Mitt svar. Jag har INTE deltagit i någon manifestation. Jag har inte varit i Sthlm. Och jag har som sagt kritiserat Sara Mohammad och ville ha en dialog med henne ang mina frågor. Så ni som håller på att spekulera för mycket, nu hoppas att ha fått ert svar”

Det är ett intressant sätt som Bahareh Andersson påbörjar dialog med människor. En dialog börjar inte med att man startar en facebook-grupp där det enda inlägget är något negativt om Sara Mohammad eller att man blir tackad för att man var med och petade GAPF som arrangör för en demonstration.

Nu vet ni vilka som är delaktiga i denna hatkampanj mot Sara Mohammad. Det är en orättvis hatkampanj mot en människa som faktiskt lagt ner en hel del tid och byggt upp en organisation som på allvar lyft upp frågan om hedersvåld. Varför ska en sådan människa bli utsatt för detta? Jag håller absolut inte med Sara Mohammad i många politiska frågor, men vi kan inte låta några människor skapa ett politiskt klimat i Sverige där människor som försöker hjälpa andra människor blir utsatta för trakasserier och blir petade från demonstrationer utan någon som helst giltig förklaring. Det minsta vi kan göra är att berätta om denna hatkampanj så de personer som är bakom denna hatkampanj inte kommer undan.

Ni kan ju tänka er hur det påverkar kampen mot hedersvåldet när Sveriges största organisation mot hedersvåld petas från en demonstration på grund av en hatkampanj. 12 år efter mordet på Fadime så lever vi  i ett samhälle där några få personer kan ganska enkelt smutskasta och misstänkliggöra den största organisationen i Sverige som jobbar mot hedersvåld. Det måste vi göra något åt, om vi verkligen vill ha ett samhälle där hedersvåld inte äger rum." Slut citat.

Hela inlägget med tillhörande länkar kan läsas här!

Jag såg på "Min sanning" på SVT med Nyamko Sabuni som hedersgäst. Jag har alltid beundrat och inspirerats av Nyamkos vilja att förändra och att känna sig som en krigare. Har du inte sett programmet gör det här!

I programmet säger Nyamko att hon inte begriper varför inte det politiska etablissemanget gjort mer för alla de numera 70 000 förtryckta unga flickor och pojkar under alla dessa år efter hedersmordet på Fadime 2002 och här nämner hon Sara Muhammad som en viktig person i det arbetet i föreningen  GAPF.

Förra året hade Sverige något som kallades: Hijabuppropet och här nedan är Artikeln ur Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17314519.ab

I detta upprop tog en av Sveriges mest kända feminister på sig en slöja som en solidaritetsgest. Denna kvinna var Gudrun Schyman. Hon iklädde sig ett av världens mest kända kvinnoförnedrande plagg som utvecklats av män för att kvinnor inte ska locka andra män till ofrivilliga sexuella handlingar. På bilden en burka som utvecklats från hijaben.
För den som inte kan läsa engelska så står det så här på bilden med flickan i den rosa hijaben: Det bästa för kvinnor är att inte se män och att inte låta män se dem.


Detta plagg tar de i Sverige som kallar sig feminister med stort F på sig! Men inte Sara Muhammad och det kallar jag modigt och att Sara har vad som behövs för att särskilja samtliga religioner till vad de ska vara - "Något man praktiserar privat och inte blandar in i politik" - är jag och många med mig övertygade om.Sveriges lagar är till för alla som bor och verkar i landet. Inga religioner skall göra anspråk på att få fördelar eller stifta egna lagar i vårt samhälle.

Det finns både män och kvinnor som suktar efter att sitta med stora slevar vid maktens köttgrytor. Och att göra det på bekostnad av andra människors trygghet och säkerhet är ingen nyhet, men att göra det på bekostnad av en kvinna som ger sin själ och hjärta för att hjälpa unga flickor och pojkar till ett liv i jämlikhet är oacceptabelt. Därför tror jag många kommer vända Folkpartiet ryggen när de får reda på detta. Och att folk får reda på det är solklart med dagens sociala medier som är mycket snabba med information.

Ramona Fransson / politisk obunden
Medlem i GAPF 

8 kommentarer:

Monica Antonsson sa...

För jäkligt, Ramona!

Anonym sa...

Bra skrivet och kloka observationer samt resonemang som vanligt Ramona.

Fult gjort av dom som stängde ute GAPF med tal om rättrogen feminist eller ej.

Leroy

Anonym sa...

Hej. Det med slöjupropet och stödet till det är talande om personerna som deltog. Pga att majoritet av hedersmördade kvinnor i världen dödas pga de vill inte ha slöja. 77% av tillfrågade unga i frankrike som har slöja angav att de har det pga hot och tvång från familj och omgivning

johan sa...

Hej.
Du har valt att citera ett långt stycke text från Nima, där Motargument.se nämns flera gånger. Nima valde att grovt insinuera 'antirasistisk' inom citat-tecken. Och han försöker i texten klumpa ihop många olika personer till kollektiv skuld med hjälp av (den alltid så felaktiga logiken) Guilt By Association.

Jag önskar att du hade valt att exkludera bitar av texten där Nima försöker attackera hela Motargument eller alla som skrivit på Motargument.
(du får absolut välja att ha kvar texten som den är idag, men jag vill bara lämna över min personliga åsikt om det valet.)

Motargument.se är ett forum som har mål att publicera mängder av artiklar och mytknäckare mot rasisters myter och lögnpropaganda.

Motargument.se är ett forum på ungefär samma sätt som SVTdebatt eller Newsmill.

Helt obundet från alla politiska partier/grupperingar och fristående från alla religiösa eller andra organisationer. Det är fler än 100 olika skribenter som publicerat minst en text på Motargument - alla dessa har varsin politiska åsikt och hemvist, från hela spektrat - och det blir därför fel om man försöker klumpa ihop allt på Motargument till att ha samma åsikt som t.ex. Torbjörn Jerlerup eller Thabo Muso.

Motargument har dock kritiserat Nima (och många andra SD-politiker) för hans personliga politiska åsikter (och för SD:s politiska partiprogram) - och det kanske är därför som Nimas åsikt har blivit färgad om vad han tycker att Motargument är.

johan sa...

Hej.
Du har valt att citera ett långt stycke text från Nima, där Motargument.se nämns flera gånger. Nima valde att grovt insinuera 'antirasistisk' inom citat-tecken. Och han försöker i texten klumpa ihop många olika personer till kollektiv skuld med hjälp av (den alltid så felaktiga logiken) Guilt By Association.

Jag önskar att du hade valt att exkludera bitar av texten där Nima försöker attackera hela Motargument eller alla som skrivit på Motargument.
(du får absolut välja att ha kvar texten som den är idag, men jag vill bara lämna över min personliga åsikt om det valet.)

Motargument.se är ett forum som har mål att publicera mängder av artiklar och mytknäckare mot rasisters myter och lögnpropaganda.

Motargument.se är ett forum på ungefär samma sätt som SVTdebatt eller Newsmill.

Helt obundet från alla politiska partier/grupperingar och fristående från alla religiösa eller andra organisationer. Det är fler än 100 olika skribenter som publicerat minst en text på Motargument - alla dessa har varsin politiska åsikt och hemvist, från hela spektrat - och det blir därför fel om man försöker klumpa ihop allt på Motargument till att ha samma åsikt som t.ex. Torbjörn Jerlerup eller Thabo Muso.

Motargument har dock kritiserat Nima (och många andra SD-politiker) för hans personliga politiska åsikter (och för SD:s politiska partiprogram) - och det kanske är därför som Nimas åsikt har blivit färgad om vad han tycker att Motargument är.

johan sa...

Mitt första inlägg försvann?
Eller ligger det och avvaktar för 'godkännande' ?

Jag skrev en grej om att Nima anklagar Motargument för att vara med i någon form av hatkampanj.

Du behöver kanske kolla upp vad Motargument är för något, och sen kan du välja att låta ditt blogginlägg vara kvar som det är ELLER vad jag rekommenderar att du istället kan välja att göra: redigera det långa citatet från Nima -

För, Motargument är helt obundet från all partipolitik och från alla religiösa eller andra organisationer.

Det är fler än 100 skribenter som publicerat artikel på Motargument - ungefär som på Newsmill eller SVTdebatt. Samtliga skribenter har sina egna politiska åsikter och hemvist från alla olika möjliga och omöjliga håll på det politiska spektrat.

Så ingen skulle väl försöka insinuera så grovt (och felaktigt) om ett helt forum som 'antirasistiskt' genom att sätta citat-tecken kring det ordet?

Men Motargument har kritiserat Nima tidigare för hans politiska åsikter och hela SD för deras politiska partiprogram - så han har en törn i sidan till allt och alla som någon gång har haft med Motargument att göra (i en sedvanlig, helt uppenbart felaktig Guilt By Association)

Du får mer än gärna förhöra dig om Motargument.se och dess verksamhet direkt från oss som varit med om att grunda det.

Hör av dig om du vill diskutera! (om du vill låta ditt blogginlägg stå kvar så får du absolut välja att ignorera mitt inlägg)

Verutschkow sa...

Såg också det där programmet med Nyamko Sabuni. Har väl aldrig varit direkt imponerad av henne men får ändå medge att hon gjorde sig ganska bra där. Hade faktiskt glömt att hon tidvis hade snaggat hår. Men att få in en ung, svart, utlandsfödd kvinna i regeringen var ju en riktig triumf för dåvarande folkpartiledaren Leijonborg.

Har i alla fall läst dagens SvD där Sanna Rayman i huvudledaren ger Sara MOHAMMAD fullt stöd. Och i samma tidning finns ett reportage om islamismen i norra Kaukasien där bl a en lärare på ett islamskt college påstås säga följande :

"– Kvinnor brukar oftast få cancer i övre delen av kroppen, till exempel bröstcancer. Genom att använda hijab som täcker kroppen kan man skydda sig mot cancer."

Rätt kul, om det inte vore så illavarslande. Ganska nyligen gick f ö någon sorts smått satirisk informationskampanj med liknande exempel i svenska tidningar.

Ramona Fransson sa...

Hej Johan!

av vilken anledning ska jag ta bort ett inlägg som är ett citat från någon annans persons blogg?

Det som är taget från den bloggen får den som skrivit stå för. Om det är något som någon anser vara fel får den ta kontakt med skrivaren.

MVH
Ramona