Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 9 februari 2014

Hur blir media intresserad av just dig? Gör dig till en kändis?

Mannen på bilden heter Clark Olofsson och är rikskändis. För vadå? Jo, han var inblandad i Norrmalmstorgsdramat och är bankrånare och också knarkare, åtminstone för det mesta.  

Idag är han något så ovanligt som en f.d. skurk som uppnått pensionsåldern. Det är det inte många som gör om de är gangsters.

Det som störde mig något kolossalt var när SVT gjorde en timmas långt program om den här personen, som förstörde så mångas liv. Delvis är media skyldig till hans underliga och besynnerliga kändisskap.

Barbra Streisand är en världsstjärna och detta på grund av en sångröst som är unik och en fantastisk skådespelerska, regissör och producent.

Hon är kändis på grund av att hon presterar något som är till glädje för miljoner människor.

Barbra började sin karriär med att sjunga på nattklubbar och blev upptäckt. Och det är också något man måste ha med sig i sin sökan på att bli känd, man måste ha tur! Likaväl som man kan vara på fel ställe på fel tidpunkt och det kan gå väldigt illa, är det fantastiskt om man är på rätt ställe på rätt tidpunkt. Detta är få förunnat.

Så hur blir man då en kändis idag när konkurrensen är mördande? Återigen måste man ha något som är unikt, något som kan glädja och underhålla miljoner, och sist men inte minst någon eller några ( Drakar) som är villiga att ösa ur sina pengakistor för att marknadsföra dig eller din produkt. Drakarna är inga välgörare! De är ute efter att minst dubblera sin satsning. Men har du en dröm och kämpar för att din dröm ska förvekligas så ska du inte ge upp. En dag kanske det händer och då pratar jag inte om trisslotter!

Ramona      

Inga kommentarer: