Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 11 april 2015

Bokstavstroende muslimer är olyckliga i sina hemländer och flyr till västländer ... som de hatar ... ?

Jag fattar inte det här så någon kanske kan förklara:

Bokstavstroende muslimer,(förkortas i fortsättningen till BM), och med det menar jag INTE sekulariserade muslimer, är djupt olyckliga i länder som Libanon, Syrien, Iran, Irak, Egypten, Tunisien, Turkiet, Jemen, Saudiarabien och ja, jag behöver nog inte rabbla upp alla länder med islamistiska ledare ... så de BM flyr till västländer som Storbritannien, Tyskland, Norge, Sverige ja, jag behöver väl inte fortsätta här heller, ni vet vilka länder jag menar. Och i dessa länder och i Sverige vill de BM inget hellre än att göra om landets lagar. De skyller inte sin urtråkiga situation på sina ledare i sina ursprungsländer, inte heller ifrågasätter de sin egen ideologiska religion islam som spyr ut sitt hat mot allt som är västerländskt, utan de gör allt för att västerlandet ska gå deras krav till mötes.Västländer ska acceptera sharialagar, ska acceptera könsstympning, ska acceptera att barn gifts bort, ska acceptera att icke könsmogna flickor draperas i religiösa tygsjok, ska acceptera att kvinnor som är BM inte tar andra män i hand, att BM män inte vill ta icke BM i hand ... osv. listan kan bli hur lång som helst.

Så nu undrar jag följande: Varför stannade de BM inte kvar i sina egna länder istället för att komma till västländer och vända upp och ner på våra livsvillkor? Vi var lyckliga ... eller säg så här: Jag var lycklig över att bo i ett land som såg till att HBTQ frågor stod överst på dagordningen, att vi tillsammans kämpade för rättigheter för att män och kvinnor ska ha samma skyldigheter och rättigheter vid en eventuell skilsmässa, att vi kämpade för att kvinnor kan gifta sig och skilja med vem de vill och från vem de vill. Vad är det egentligen frågan om? Någon? Är det så att de BM verkligen vill utrota västländers civilisation som stora grupper av de BM proklamerar varje dag runt om i västvärlden?

Om jag tittar rent historiskt på vilka länder som klarat sig bäst genom historien så är det INTE länder med islamistiska ledare som gladeligen förtrycker kvinnor så de stenas till döds när de andas åt fel håll. Men vad är det som håller på att hända med de västländer som tagit emot hundratusentals ja miljoner BM? 

Varför är det inte EN ENDA BM som pratar om att det är hög tid att reformera Koranen? Att kritisera Koranen? Att debattera Koranen? Varför? Och varför är det inte en enda journalist i Sverige, inte en enda stor kändis, inte en enda regeringspolitiker som vågar öppna munnen och ställa frågan? Varför? Vi har i alla tider som jag minns, debatterat, diskuterat och kritiserat judendomen, katolicismen och kristendomen, men så fort det gäller islam och Koranen är det dödstyst. Varför?

Ramona

7 kommentarer:

Anonym sa...

I dag den 16/4 kan man på nyhetsportalerna runt om i Europa läsa att femton personer med muslimsk bakgrund har anhållits av den sicilianska polisen för hatbrott och mord efter att ha kastat 12 kristna passagerare över bord på grund av deras tro under en smuggelfärd över Medelhavet. Inte ett ord om detta i Svensk media. Blir någon förvånad?

/Vincent.

Verutschkow sa...

Och i Burma lär den muslimska minoriteten vara svårt förföljd av militanta buddhister ...

Ramona Fransson sa...

Ja, det är märkligt med tanke på att buddismen ska vara den fredligaste religionen.

Är buddisterna måhända rädda och skräms av den islamistiska religionen och ideologins budskap? Kan det vara det som gör att de förföljer dem?

För jag antar att den muslimska minoriteten inte är sekulariserade? Eller?

Och om buddisterna hänger med på nätet och ser vad Islamistiska Staten ställer till med, eller Boko Haram eller Al Quida, eller andra jihadister som följer Koranens varje bokstav, så kanske det inte är så märkligt.

För det de pysslar med är allt annat än ett kärleksbudskap!

Verutschkow sa...

Mina "tidigaste minnen av buddhister" är bilder på de vietnamesiska munkarna som tände eld på sig själva och på så sätt begick självmord. Detta var i Sydvietnam under tidigt 60tal och innan kriget kommit igång på allvar. Och anledningen till denna gärning var religiöst förtryck men då av den USAstödde diktatorn NGO DINH DIEM som faktiskt var katolik !

På något sätt känns det som om buddhisterna ändrat sinnelag ...

Verutschkow sa...

Apropå islam/islamism/islamkritik hit och dit så var det intressant att i söndagens Agenda se att Nalin Pekgul inte är helt entusiastisk inför Ayaan Hirsi Ali.

Ramona Fransson sa...

Hej Verutschkow!

Beror nog på att Nalin Pekgul återvänt in i den svenska journalistiska värmen och då fåår man inte ha för mycket kritiska ord mot islam.

Det märkliga är att Mona Sahlins 1:a maj tal, som borde fått grunden att skaka i alla tidningshus är helt tyst!

https://meritwager.wordpress.com/2015/05/01/mona-sahlin-jag-ar-mer-orolig-i-dag-an-vad-jag-var-for-ett-ar-sedan/

Läs får du se!

Ramona

Anonym sa...

Finns muslim och icke muslim, inget som säger bokstavstroende muslimee