Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 11 november 2015

Niklas Strömstedt har skrivit en hatvisa om Sverige Demokraterna och Avpixlat och jaha ...

I programmet på TV4 "Så mycket bättre", träffas en blandning av artister från olika musikgenrer. Sist jag såg på programmet var 2010, så vad jag skriver här är vad jag läst om ämnet på olika, bloggar, alternativmedia och nationell medias nättidningar.

I år är Niklas Strömstedt en av artisterna och han har tydligen skrivit en hatvisa om Sverige Demokraterna och nättidningen Avpixlat. Detta har uppenbarligen skapat en mängd hot mot honom och hans familj, och min fråga till dessa hatare från andra sidan: Har ni inte bättre saker för er att göra på fritiden?

Vi har yttrandefrihet och demokrati, mycket tunga ord och det betyder att Niklas Strömstedt är i sin fulla rätt att skriva om texten på en av sina låtar och framföra den i TV4. Jag kommer inte att köpa hans musik, har aldrig gjort det tidigare så varför skulle jag göra det nu, men det skulle aldrig falla mig in att skriva saker som jag sett skrivits och dessa är hårresande och dryper av hat.

Jag är emot all form av hat och påhopp och sist men inte minst hot. Det är bara kontraproduktiv i alla sammanhang. Det finns lika många hatare på båda sidor av politiken, från vänster till höger och ingen av dem borde rimligtvis locka någon normal människa att "gilla" detta.

I Sverige är det numera cementerat ett "Vi och dom" vilket har kunnat ske på grund av att Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänstern, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna och Centern agerat odemokratiskt genom att vägra respektera de hundratusentals väljare, kanske miljoner 2018, som lade sin röst på Sverige demokraterna. Drevet mot SD har inte slutat gå en enda dag i medierna utan fortsätter oförtrutet och genom att uppföra sig odemokratiskt i ett land där samtliga partier inte gör annat än lovordar just demokrati, yttrandefrihet och att alla ska behandlas lika, gör dessa partier det rakt motsatta.

Hur allt detta kommer sluta vet ingen, min spåkula är lika god som din, men att det inte främjar det som Löfven verkar önska sig: Ett sammanhållet samhälle, kan jag lätt begripa utan en spåkula.

Så är det något som Löfven och kolleger verka vara i akut behov av är det rådgivare, som har råd med att våga prata om en äkta demokrati, och inte den som nu finns och är på låtsas.I vilket fall tycker jag att det är fullkomligt oacceptabelt av högervridna att vräka ur sig hot, hat och glåpord mot Niklas Strömstedt och hans familj eller mot någon annan, oavsett politiskt hemvist. 


2 kommentarer:

Verutschkow sa...

Du har en smula fel vad gäller hat från Niklas Strömstedts sida, Ramona,
och detta skall jag gärna utveckla en smula såsom varande expert på pop,
rock och schlager. Niklas kan inte hata. Han är nämligen alldeles för
snäll för det och det märks i hans musik. Och det är inte bara vad man
säger utan också hur man säger det som räknas. Någon skrev någon gång
om Niklas att han var en "bra mes" och det tycker jag är en ganska bra
karakteristik.

http://artists.letssingit.com/niklas-stromstedt-lyrics-farja-ut-i-rymden-xrdz8lq

http://artists.letssingit.com/niklas-stromstedt-lyrics-inga-anglar-grater-tms9lwd

När Niklas Strömstedts förhållande med Efva Attling sprack (hon gick
som bekant till Eva Dahlgren) gav han ut en platta där bl a de 2 låtar
som nämns ovan finns med. Det är alltså så nära "hat" som han kommer
och han sjunger på samma milda sätt som vanligt och inte är texterna
speciellt vassa. Niklas är, kort sagt, en snäll kille och vill du ha
exempel på musik där starka känslor av hat kommer fram har jag mycket
bättre exempel att ta fram.

Så nu vet du hur det ligger till med den saken ...

Ramona Fransson sa...

Hej Verutschkow!

Jag tror dig. Jag har, som jag skrev, enbart läst inlägg om detta och dessa inlägg var gräsliga. Kan faktiskt inte förstå hur en del orkar vräka ur sig alla dessa obsceniteter om någon de aldrig mött, åtminstone vad som framkom. Personligen tycker jag att drevet mot Sverige demokraterna är på tok för hysteriskt, och därmed krattas manegen upp för "hatarna" och de finns på båda sidor. Det har jag också sett och läst. Det är inte smart att dela upp Sverige i ett "Vi och dom". Det skapar ännu mer hat.

Här är till exempel ett inlägg från en kille som heter Tobias och det handlar om att SD är ett av få partier som kämpar för muslimer i Burma. Det är inte något som tas upp i nationell media. Men som sagt, allt har två sidor, så också de etablerade partiernas agenda.

https://tobiastankar.wordpress.com/2015/11/12/sd-engagerar-sig-mot-anti-muslimsk-forfoljelse/