Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 28 december 2015

Amanda 12 år ska giftas bort med Arne 47 år. Helt okej ... eller? Om inte så är det dags att vakna nu!

Nu ska vi föreställa oss att flickan på bilden heter Amanda Svensson och är bortgift med Arne Larsson 47 år.

Genom att Amandas föräldrar godkänt giftermålet, och lovat prästen att inte avslöja vigseln, är Amanda numera Arnes egendom.

Nej, men det kan inte hända här! -säger du och skakar på huvudet. Om du menar att det inte kan hända i en etnisk svensk familj så har du rätt. Det var något som hände i Sverige för 100 år sedan (läs kommentaren från Monica Antonsson, som har rättat mitt fel om att det var för 100 år sedan), men sedan dess har vi utbildats och fått kunskap, därav existerar inte barnäktenskap bland västerländska europeiska familjer som är välutbildade. men trots att Sverige är ett modernt och västerländskt land gifts unga flickor bort med gamla gubbar välsignade av både pastorer och imamer. Journalisten Tina Thunander har skrivit boken: Barnbrudar - i nöd och olust.
                                                                                    Det finns gott om länder som anser att flickor och kvinnor är något man kan använda som om de vore disktrasor, och så länge världens ledare, som i de flesta fall är psykopatiska diktatoriska gamla gubbar, anser att detta är en mindre angelägenhet att ägna sin dyrbara tid till kommer detta inte att upphöra, snarare har det spridit sig till alla världens västländer genom invandring av människor med en kultur fjärran från den vi vuxit upp med och växer upp med. Det går att skriva spaltkilometer i detta ämne, och det finns böcker i ämnet, för den som vill veta mer. Men det som måste till förutom menlöst pladder är stenhård lagstiftning som inte viker sig en tum och som definitivt inte ger utrymme för ett enda hål. Lagen mot barnäktenskap ska stiftas på ett sätt som gör den lika stark som stål! Varje flicka som tvingas till ett äktenskap med en gammal äcklig gubbe blir per automatik hans egendom, som om hon vore en ko i stallet. Med henne kan han göra vad han vill och i de flesta fall gör just den vidriga pedofilen detta. Använder henne som en disktrasa för att kastas när hon är förbrukad. Då skaffar han sig en ny "disktrasa".


Den tidigare bilden på en ISIS krigare som höll om en gråtande ung flicka invirad i ISIS-flagga, där det påstods att han tagit henne som en "disktrasa" ska enligt olika media inte vara sanningsenlig, därför bytte jag ut den bilden till inslaget om sharia-älskande muslimer, som är så avskyvärda att jag knappt klarar av att skriva dessa rader. Men se inslaget som är på drygt fyra minuter och tänk på hur du vill att Sverige ska se ut i fortsättningen. Vill du klä dig i burka? Inte jag!


Myndigheterna i Storbritannien underlät under minst tio år att ingripa i fall där unga flickor blev groomade av pakistanska muslimska män. Flickorna tillhörde en utsatt grupp, var alla etniskt brittiska, och därmed lovligt byte för dessa förövare. När det till slut blev övermäktigt för alla inblandade blåste någon i visselpipan. Då hade över 400 flickor i Oxfordshire blivit utnyttjade som sexslavar. Även sikiska flickor har blivit utnyttjade som sexslavar av muslimska män.
I Sverige 2001 startades en organisation GAPF, av Sara Mohammad. Numera är GAPF= Glöm aldrig Pela och Fadime, en riksorganisation med en mängd djupt engagerade och duktiga människor, både män och kvinnor, vilket är enormt glädjande. Viktigt är också att det finns engagerade män också. För det är just männen som kan påverka i de fall där de har en maktposition.

Fattar man innebörden av siffrorna? Att det är 39 000 flickor som tvingas till giftermål VARJE DAG!

Ett av de länder som är värst i statistiken när det gäller barnäktenskap är Bangladesh. En folkrepublik med presidenten Abdul Hamid och en befolkning på cirka 150 miljoner människor. Undrar just hur många av västvärldens ledare som rullat ut röda mattan för dessa svin till ledare ...


Jag menar ... allvarligt talat borde inte alla tolvåringar eller alla barn för den delen få lov att utbilda sig, och vara just barn? Enligt alla käcka dokument som FN, Unicef och alla andra världsföreningar viftar med så är det förbjudet med barnäktenskap, men vad hjälper det om man inte sätter hårt mot hårt? Inte ett skvatt ... Vad du kan göra i Sverige är att ansöka medlemskap i GAPF, kostar 150:- om året, och då kan ditt medlemskap hjälpa de som jobbar i föreningen att rädda fler flickor från att bli utkastade från balkonger, från att bli mördade i hederns namn av sina outbildade och korkade föräldrar. För i GAPF gäller inte bara ord utan även att gå till handling när det behövs för att rädda liv. Och sist men inte minst måste detta diskuteras ÖPPET! Överallt! I medierna, vid frukostbordet, med vänner! Detta får aldrig bli tabu att prata om. De som kallar dig för rasist eller islamofob, skit i dem! Barns liv är mycket viktigare än några stollars fjantiga åsikter!

Visst är det väl så här barn ska ha det? Kunna leka och njuta av sina liv. Flickorna på bilden är just tolv år och vänner. Så vill jag se barn i alla fall!

Ramona

 


4 kommentarer:

Verutschkow sa...

"Jag menar ... allvarligt talat borde inte alla tolvåringar eller alla barn för den delen få lov att utbilda sig, och vara just barn? "

Fast just i BANGLADESH är väl barnen fullt sysselsatta med att tillverka
våra klädesplagg ...

Ramona Fransson sa...

Visst är de det! Och vem utav våra barns välutbildade föräldrar bryr sig om att berätta detta? Jag har inte en aning! Men själv handlar jag inte längre på Hennes & Mauritz som ägs av en rik gubbe, som inte är intresserad av att förbättra villkoren för de barnen och tonåringarna som står barfota i giftiga färger och färgar T-shirtar i glada färger!

Allt handlar till syvendes och sist vad de rika gubbsen med makt är villiga att göra för att förbättra tillvaron för alla dessa fattiga och utsatta barn och tjäna mindre än vad de gör idag.

Monica Antonsson sa...

"Det var något som hände i Sverige för 100 år sedan, men sedan dess har vi utbildats och fått kunskap, därav existerar inte barnäktenskap bland västerländska europeiska familjer som är välutbildade."

Jag måste rätta dig Ramona. Sånt hände verkligen inte för hundra år sedan i Sverige. Inte för 200 år sedan heller. Våra kyrkoböcker började skrivas 1686. Så långt tillbaka kan man alltså släktforska såvida böckerna inte har brunnit upp eller möglat bort i våra församlingar.

Som ivrig släktforskare sedan över 30 år kan jag säga att jag aldrig någonsin har stött på ett enda barnbröllop i Sverige de senaste... låt oss säga 300 åren. Och tiden före det är väl mestadels sagor utom för kungahusen. Inte mycket är känt alltså.

Jag hittar en sida på nätet som handlar om domboksforskning och som har en sida om vigselålder. Där beskrivs vilka lagar som gällt i civiliserad tid. Jag hoppas att även du tycker det är intressant för här kommer den:

Gällande lag i början av 1600-talet
Vigselåldern var ej inskriven i lagen, men troligen var den i praktiken 15 år för män och 13 år för kvinnor.

1734-års lag började gälla 1/9-1736
Vigselålder skrivs in i lagen för första gången. Kvinnan ska vara minst 15 år och mannen minst 21 år, yngre fick gå till kungs.

1745
Sänkning av ålder till 17 år för "lappdrängar" med nödtorftiga insikter i kristendomskunskap.

1758
Sänkning av ålder till 18 år för alla allmogens söner om de kunde försörja en familj.

1840-talet
Nu skulle kvinnan vara minst 15 år och mannen minst 21 år. Kungen beviljade dispens till ynglingar över 18 år som hade sina föräldrars tillåtelse och kunde försörja en familj. "Lappdrängar" behövde dock bara vara 17 år om de hade nödtorftiga kristendomskunskaper.

1892
Höjning av kvinnors ålder till 17 år utom för "lappkvinnor". "Lappdrängar behövde ej länge ha försvarliga kristendomskunskaper för att få gifta sig vid 17 års ålder.

1915-års äktenskaps lagstiftning
Höjning av kvinnors ålder till 18 år. Undantagen för "lappfolket" avskaffades.

1968 började gälla 1/7-1969
Nu blev 18 år lägsta åldern för både män och kvinnor men de måste ha sina föräldrars tillstånd om de var under 20 år och inte varit gifta förut. Den som ville gifta sig före 18 års ålder fick söka tillstånd hos länsstyrelsen.

1973 började gälla 1/1-1974
Lagen ändrades så att inget tillstånd från föräldrarna behövdes för de som fyllt 18 år.

De barbariska kulturer som tillämpar våldtäkt på småbarn är följaktligen många hundra år efter vår civilisation. Undra på att klyftorna är enorma!

Monica Antonsson sa...

Här är länken om du vill läsa mera:
http://www.domboksforskning.se/lagar/vigselaalder.htm