Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 6 oktober 2016

Vår schäfertik, Lina, som är tio år och åtta månader idag den 6 oktober,och som gått igenom mycket ...Hon har haft livmoderinflammation och opererade bort hela paketet den 4 februari 2014. Därefter fick hon kraftiga hudproblem, diarréer och blev allmänt dålig. Då trodde vi att vi skulle förlora henne ...

Men så började jag, efter tips från Schäferklubben på Facebook, att koka ris, kycklingfiléer och morötter, som jag mosade och detta gjorde lilla damen,som vi kallar henne, bättre ett tag, men så gick hon ner alldeles för mycket i vikt, vägde bara 32 kilo, och då tänkte vi att det är lika bra att ge henne god mat, så hon åtminstone får äta sig mätt resten av sitt liv. Det är inte alltid renrasiga schäfrar lever till att de blir elva tolv år.

Vi bytte till ICA:s våtfoder på burk, och dessutom mindes jag att jag använt Diarsanyl vid ett tillfälle när hon hade diarré och då hade den funkat perfekt. Jag kontaktade företaget, Ceva Animal Health AB, som säljer Diarsanyl och frågade om detta var något man kunde ge hunden varje dag. Jajamensan! Toppen. Företaget har varit mer tillmötesgående och serviceinriktat än många företag jag stött på i mitt liv. Jag fick ett presentpaket till lilla damen innehållande Diarsanyl och diverse schampon. Fantastiskt! Tack än en gång Annika!

Nu har lilla damen åter små diarréer en gång om dagen, men hon är opåverkad av dessa och så länge hon är glad, äter friskt, inte kliar sig mer än vad som anses normalt, sover gott om nätterna anser vi att hon ska ha det så här tills den dagen lilla damen lämnar oss, vilket vi likt alla djurälskare fasar för. Men vi ska alla den vägen vandra ... så är det bara ...

Men vi har nu i alla fall en fullkomligt underbar film som jag tog idag och den ska vi ha i våra hjärtan.

Ramona

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh vad fin hon är!
Jag har tänkt på om hon finns kvar eftersom du inte nämnt henne på ett tag så jag blev glad att se att ni fortfarande har henne, jag hoppas verkligen ni får behålla henne länge till.
Vi har vår tredje hund nu som är en valp på 8 månader och den enda anledningen att vi tvekade att skaffa hund igen är det svåra man vet som man aldrig kommer undan, alltså när dom lämnar en.
Jag tror att människor som aldrig haft djur själva kan ha svårt att förstå hur mycket man kan sörja ett djur och det förstår jag för det kunde jag inte själv heller innan jag var med om det men hur skulle man inte sörja sin bäste vän?
För det är ju precis det dom blir, ens bäste och trognaste vän;)

Hoppas verkligen Lina kryare på sig!

Kram Heljä

Ramona Fransson sa...

Hej Heljä!

Jodå lilla damen är kvar! I torsdags gjorde vi ytterligare ett ultraljud på Västra Djursjukhuset hos veterinär Ann-Marie Kjellberg, som är specialist på invärtes sjukdomar på djur. Och inga tumörer, men Lina är superkänslig och det kan ha med borttagningen av livmoderpaketet att göra. Hormonomställningen gör mycket, och det gör det på oss människor också. Ja, vovvar är för mig väldigt speciellt, även om jag tycker om de flesta djur och ömmar alltid för dem mer än för människor faktiskt, då tamdjuren är i behov av oss för att få ett bra liv, och vilddjuren likaså, där vi människor är de värsta rovdjuren på planeten. Vi vet att Lina är på fel sida av strecket, vilket alltid gör det oroligare, men vi försöker att göra det bästa för henne så länge hon är hos oss.

Kramar
Ramona