Senaste teve-intervjun 2015

måndag 11 oktober 2021

Veckan som gått! Nummer 40 2021

Bilden är tagen i Hakenäset på Tjörn

Hej på er!
Så nu har ytterligare en vecka på
år 2021passerat. Återigen en händelserik vecka men inte från den positiva sidan. Yttrandefrihets-och demokratikämpen Lars Vilks har avlidit tillsammans med två poliser i vad som än så länge ses som en trafikolycka, men utreds också som ett möjligt attentat. Allt annat hade varit fel eftersom Lars Vilks hade ett pris på sitt huvud. Al Qaida hade lovat 10000:- dollar till den som mördade honom. Nu är han död. 

Beskedet togs emot av stor sorg hos många men i vissa grupperingar togs beskedet emot med jubel, fyrverkerier, tårtor och fruktansvärt hatfyllda kommentarer på sociala medier.

Men värst av allt är att de vänstervridna håller med dessa monster. Det är högst oroande. Vet de ens vad de håller med om? Nej, de är så hjärndöda att de inte begriper.
Och som man ser på bilden så har någon gjort en skrattsymbol i form av en emoj och uttrycker stor glädje över Lars Vilks död.
I mina öron hör jag Löfvens ord: Vi ska vara ett enat land. Kommer aldrig mer att ske. Det är redan nu ett havererat land. Även Löfvens uttalande: Vi ska aldrig kritisera Islam! Gav helt fel signaler, och nu är detta också försent, men få förstår det. Däremot kommer de förstå när det är försent.  
För åtta år sedan hittade jag en insändare i GT som jag fastnade för. Läs och inse att ingenting har förändrats där heller. Löftena har öst över oss som spön i backen, men få har infriats. Och att nu Magdalena Andersson kommer väljas till ny partiledare för socialdemokraterna kommer inte skapa några större förändringar för den sjysta hårt arbetande befolkningen. Just nu finns det 1,3 miljoner utan jobb som försörjs av cirka 4 miljoner och de resterande närmare 6 miljonerna lever av skattemedel på olika sätt. Detta förklarar Henrik Jönsson på Youtube på ett utmärkt sätt som han alltid gör. De 1,3 miljonerna kostar oss 270 miljarder årligen. Ändå är det skattesmitarna i Panama som täcker rubrikerna och då handlar det om 500 miljoner. Hyckleri!

   
Ny byter vi ämne!

På bilden är trädet, som jag kallar monsterträdet, något jag trodde att de skulle ta ner häromdagen, men de putsade bara på det lite. Min tanke är att om det blir storm och snö kan detta knäckas och med det skulle människor skadas. 

Vad tänker du när du ser fotot?
Tio stycken chefer med olika fina titlar och en som arbetar. Är det därför det ser ut som det gör inom myndigheter?
Påminner mig om historien med frågan: Hur många norrmän behövs det för att skruva i en glödlampa? Svaret: Jo, tio personer. Nio som håller och snurrar på den tionde som håller i lampan. 

 

En vacker höstbild från Marklandsgatans kommunaltrafiks hållplats.
Jag är väldigt förtjust i alla årstider när det blir vackra dagar som den här.
Här är mina pelargoner som jag tänker ta hand om inomhus under vintern fram till våren.
Jag visste inte att det gick så jag blev glad när jag googlade och hittade svaret att det går bra.Bilden från Kreta ovanför ger en längtan till sol och värme och den känner en del nu när hösten är här och vintern är på intåg. Här sitter jag och äter det som kallas heta räkor med grillat vitlöksbröd. Ja, det är gott!

Och här är Thommy och ser lika glad ut han.

Inom en snar framtid ska vi åka till sol och värme. Men det blir inte i månader utan veckor. Det räcker. Jag tycker om att se hösten och vintern och att fira jul hemma.
Här är vi båda med på bild samtidigt med våra heta räkor.
Här är jag i studion på Radio88 Partille. Jag var inbjuden på en intervju av Ronald och som alltid var det ett trevligt möte. Tyvärr så spelas inte detta program in så det kan lyssnas på i efterhand. Det är kostsamt att ha alla program på nätet och är man inte försörjd av skattepengar, drygt 8 miljarder, som Public Service har att leka med, får man leva på reklam. Programledarna på Radio88 arbetar ideellt. Och ja, jag vet att jag har storkben.

Däremot kan du, om du vill och har lust, lyssna på Ronalds program i dag måndag mellan 7-10 och vinna min senaste bok, signerad av mig. 
Det går bra att lyssna över nätet på direktsändningen.


PARTILEDARDEBATTEN 10 oktober 2021

Per Bolund är ett stort stolpskott. Han inleder precis som Märta Stenevi med orden: Blåbruna oppositionen. Men nu hade Jimmie Åkesson fått nog, och med all rätt. Detta hade naturligtvis inte slappsvansen räknat med och blev totalt överrumplad. Bra det!
 
Så det tog hus i helvete!
Programledarna gick emellan och Anders Holmberg ställde frågan till Bylund: Ser du Jimmie som en nazist? Nej, men partiet har sina rötter i nazism.
Per Bylund är ett fån och partiet en katastrof för Sverige.

Löfven gjorde det han är välkänd att göra. Ljuga och skylla alla problem på alla andra. Att bombningarna mot bostadshus ökat, våldtäkter var och varannan dag, rån, förnedringsrån, skjutningar mm. Det ville inte Löfven prata om.

Annie Lööf är som vanligt alltid bäst enligt henne själv. Allt hon säger är sååååå bra att klockorna stannar. Samma eviga retorik om att C vet minsann vad som behövs för att räta upp Sverige och få landet på rätt spår. Nej, det gör du inte Annie. Du är en drömmare.
 
Ebba Bush resonerade mycket bra i sina ämnen och har fötterna på jorden. Har också bra argument varför hon och KD vill ändra på vissa saker. 

 

Nyamko Sabuni, L, var enligt min åsikt väldigt bra med tanke på att hon aldrig varit i talarstolen i riksdagen ännu och jag skulle hellre se att Liberalerna blir kvar än att Miljöpartiet klamrar sig fast vid en makt de absolut inte ska ha. 

Nooshi Dagostar, V, lever i en fantasivärld och ja, Vänstern har alltid avskytt företagande och har aldrig förstått sig på ekonomi. Ett socialistiskt styrt land går alltid förr eller senare i kras, likt många socialistiska redan gjort. 

Ingen vettig människa vill ha rå kapitalism, men ingen vettig människa vill ha socialism.

Slutligen till huvudkombatanterna: Löfven, S, och Kristersson, M. Vad åstadkom de? Jo, Kristersson resonerade vettigt men Löfven skakade mest på huvudet varje gång. Så nej, Löfven har verkligen gjort sitt på statsministerposten. Sverige är i stort behov av en ny regering innan Sverige helt sjunker ner i dyn.

Vad gäller journalisterna på Expressen Live TV som hade eftersnacket med en av medarbetarna från tidningen var den lika trist och menlös som Per Bylund är. Men jag hade inga större förväntningar på något annat heller. 
Expressen hade gjort en mätning där de som ville fick rösta på vem de tyckte skötte sig bäst.
På första plats kom Kristersson och på andra plats Jimmie Åkesson. Sist kom precis som väntat Per Bylund, och den platsen var välförtjänt.  

Nu tackar jag för den här veckan och ser fram emot den nya veckan nummer 41.

Önskar alla en finfin start på den nya veckan.

Ramona

5 kommentarer:

Ulli sa...

Tack för ” veckan som gått”. Ja det händer saker hela tiden i vårt arma land. Det ska bli intressant att se om de kommer fram till något angående Vilks ”olycka”. Ja dessa räkor så supergoda de är . Vad skönt för er att få komma till sol och bad några veckor.
Ang debatten så är MP och den Bylund ( bra namn) inte riktigt som de ska , storhetsvansinne och ingen lever i verkligheten av dessa MP stollar. Förstår att Åkesson blir arg sådana anklagelser och det ständigt och C hoppan är ju också ett bevis på storhetsvansinne. Ja det kommer nog att bli många heta släggor innan valet är över. Ang Magdalena A tror jag det blir fruktansvärt alla dessa ”kärringar” som röstar bara för att hon är kvinna . Bevare mig väl! Hon Magdalena A kommer att gå över lik för att få sin vilja igenom hon är livsfarlig på riktigt , Löfven va bara en clown.
Ja ja vi får se hur det blir …. Men sossar och C och MP måste bort.!!!
Tack för en bra ”vecka som gått”! Väntar redan på nästa ❤️😘❤️😘❤️😘❤️❤️❤️😘😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Unknown sa...

Alltid påläst, alltid vettig. Tycker om att läsa det du skriver.

Ramona Fransson sa...

Hej kära Ulli!
Tack själv kära Ulli!
Ja, det ska onekligen bli intressant att se hur Magdalena Andersson uppför sig i talarstolen. Hon är inte känd att vara en bra debattör. Får hon mothugg och kritik blir hon sur och kränkt och beter sig därefter. Är också avskydd av riksdagens personal i restaurangen enligt pålitliga källor. Så det lär nog bli många fler bataljer än den vi såg i går. Och när makten står på spel för socialdemokraterna har de som motto att alla medel är tillåtna för att inte släppa den ifrån sig.
❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘❤️😘

Ramona Fransson sa...

Hej Unknown!

Tackar för berömmet.

Ulli sa...

Ha vi får se . Men du har så rätt kramar❤️😘❤️❤️❤️❤️😘😘😘😘😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️