Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 22 mars 2009

Blondinbella är en produkt.

Nu ställer jag frågan: Finns det en äkta och engagerande människa bakom produkten?
Eller har Isabella Löwengrip enbart giriga rådgivare?


Eftersom jag är en tant på 53 år (imorgon den 23 mars) och inte har glömt bort min egen ungdom har jag ingenting att klaga på om hemsidan Blondinbella, hemsidan är helt enkelt Isabella Löwengrips arbetsplats. Där tjänar Isabella sina pengar som i sin tur genererar arbete och lön till andra människor. So far so good!

Men sedan kommer vi till det som många känner igen sig i som har en blogg, ” Kommentarsfältet”. På min nuvarande blogg måste även jag godkänna kommentaren innan personen som lämnat den kommer ut på min blogg. Detta är en mycket bra funktion eftersom det alltid finns underliga människor som beter sig fruktansvärt illa och gärna under anonymitet.

Jag har skrivit en kommentar på Blondinbellas blogg förra året och gratulerade Isabella till hennes framgångar. Den kommentaren blev godkänd. Idag fick jag för mig att jag skulle be Isabella och hennes läsare om en tjänst. Tänkte också på samma gång att det skulle få bli en liten test. Hur engagerad är Isabella Löwengrip av samhället utanför sminket, glittret och nattklubbsbesöken?

På något sätt kändes som om att det vore intressant att veta om hur mycket dessa ungdomar som läser och skriver på Isabellas blogg vet vad som pågår utanför mode och sminkbloggarnas värld.

Hur många av dagens tonåringar tänker egentligen på hur deras liv kan bli? Trodde aldrig att detta kunde hända mig eller någon vän till mig! Är den stående förklaringen om och när det händer något fasansfullt. Självklart ska ingen gå omkring och tänka ”att” det ska hända något fruktansvärt i ens liv. Men man ska, oavsett myndighetsålder, titta lite längre än vad lösögonfransarna och pipskägget når.

I vårt samhälle sker det dagligen övergrepp på människor. För övergreppen står ibland någon inom familjen, ibland poliser, ibland sociala myndigheter, ibland lärare och ibland risktäckande medier.

Men att det sker övergrepp är vi som kan läsa och har tittat på TV väl medvetna om. Det vi kanske inte alltid tänker på att vi som ensamma människor utan makt och pengar kan behöva hjälp mot de övergrepp vi utsätts för. Att vi känner för den eller de personer som satts på undantag.

Alltså skickade jag in en kommentar till Blondinbellas blogg med följande innehåll:

Hej Bella,
Jag behöver din och dina läsares hjälp. Jag och just nu 120 personer har skrivit på namninsamlingen till stöd för Elisabeth Hermon som blev uthängd av Expressens reporter Liza Marklund. Hon knäcktes psykiskt av de vidriga lögner som skrevs. Elisabeth Hermon drev en stiftelse vid namn Trossen och hjälpte både kvinnor, barn och män till ett skyddat boende. Elisabet Hermon skrev boken Vingklippt sanningen om stiftelsen Paradiset. Liza Marklund använde sig av Elisabeth Hermons livsöde i sin bok Paradiset. Om du och dina läsare vill skriva på är adressen till namninsamlingen http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3082
Hoppas på er hjälp!MvhRamona Fransson
Din kommentar avvaktar godkännande.
Söndag, Mars 22, 2009 kl. 10:18
svara
Jag väntar fortfarande på att få kommentaren godkänd, och får antagligen vänta tills att Isabella Löwengrip fyller 53 år...


Kan inte låta bli att lägga ut Isabella Löwengrips senaste inlägg:

”Eftersom jag har haft en sån lugn&ro här uppe har mitt idésprutande gått på högvarv. Och jag tror att jag har kommit på en idé som jag kan tjäna massvis med pengar på. Det är en superenkel idé som jag inte fattar att jag har kommit på tidigare. I veckan så ska jag kontakta de personer som jag vill ha med och sätta igång projektet. Jag vill ju kunna köpa min BMW z4 snart.. Eller varför inte en till Nils när jag ändå är igång?” Slut citat.


Härligt med pengar! Ja, det tycker jag också, annars skulle jag ljuga, men jag skulle bli glad om det fanns ett medmänskligt engagemang också. Dessvärre saknades empatin och min kommentar och bön om hjälp till namninsamlingen, blev inte godkänd.

Hoppas att Isabella Löwengrip aldrig någonsin hamnar i knipa där hon behöver vänner med civilkurage.

Som det ser ut just nu kan Isabella Löwengrip fortsätta att sminka sig, köpa högar av skor och märkeskläder och kanske lyckas med att köpa en BMW z4 snart. Att köpa en Volvo eller SAAB är väl inte tänkbart?


P.s Skriv på namninsamlingen till Elisabeth Hermons förmån. Länken är på höger sida. Tackar på förhand. D.s

6 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Hon är som dom andra. Det är nån slags epidemi som har brutit ut där alla tror att pengar går att äta. Hon är ytlighetens drottning och jag läser henne aldrig. Förmodligen är hon desperat nu när hennes bolag bara gav 18 000 eller vad var i vinst förra året.

Men hörrudu jag är själv tveksam till att skriva på den där listan för det leder inte någonstans. Expressen var indragen i en rättegång och fick betala skadestånd till Elisabeth Hermon. Så de kan ju hävda att allt redan är reglerat juridiskt. Varför skulle de då be om ursäkt?

Tack annars för dina kommentarer på min blogg och nu kan du läsa min nionde artikel på Newsmill om LO-pamparna och deras bonusar.

Och kan du inte dämpa den röda färgen lite på din blogg. Det är svårläst med en stå stark bakgrund.
På din förra var den mycket mer tillbakadragen och då framstår dina åsikter som starka istället... ;)

Ramona Fransson sa...

Min önskan är att ELisabeth Hermon ska få några helsidor i Expressen och berätta om hur det kan kännas att bli mosad av media när de gör fel. Om hur viktigt det är att det som trycks i en rikstäckande tidning VERKLIGEN är: SANT, RELEVANT OCH KONTROLLERAT, som allas vår käre Guillou krökte ur sig på Babel.

Precis som Alexandra Pascalidou blev uppmärksammad när det visade sig att det var journalister som hade arrangerat hotbilderna mot Alexandra och att journalisterna hade bluffat.

Alexandra kom i radion, TV:n och i alla rikstäckande tidningar togs det upp om det avskyvärda som journalisterna gjort med hjälp av sin maktställning.

Detta vill jag att Elisabeth Hermon ska få uppleva. Att alla rikstäckande medier skriver och berättar om hur orättvist och avskyvärt Elisabeth Hermon blev behandlad av en journalist och dess dåvarande chefredaktör på Expressen.


Sorry, men det där med bakgrundsfärgen lyckas inte för mig. Jag prövade men har nog inte fattat galoppen. Ville lägga in en annan kod för en ljusare röd, men det funka inte.

P.s Jag skickade listan till Thomas Mattsson för första gången idag och hoppas verkligen att nästa söndag är den uppe i över tusen namn. Påtryckningar är aldrig fel!

bitten.nicander sa...

Ann Helena...

Jag förstår inte riktigt.. Hur kan du vara tveksam till att skriva på för att "det leder inte till något"??? Det VET du ju inte?? Låter i mina öron som ett jättekonstigt argument!! Att inte göra NÅNTING, det leder verkligen inte till nånting, men all positiv aktivitet har definitivt CHANSEN att förändra!!

Jag är själv ganska restriktiv med att skriva på "listor", men för mig handlar det alltid om att jag måste vara 100 på att jag verkligen VILL stå bakom det listan säger!! Att man sen kanske tror att listan hamnar i en papperskorg, trots allt, tycker inte jag är ett argument mot att skriva på!!

Anonym sa...

Klart det leder till något att skriva på listan. Det där är bara ursäkter. Hon kanske inte vill blanda sig med "massan" hon har ju varit journalist på DN gubevars. Om fler kändisar skrivit på skulle det nog gå bättre skulle jag tro.

Listan måste ligga ute länge. Det här kommer att ta tid. Nu vet ju Mattsson om det.

Ramona Fransson sa...

Listan kommer att ligga ute och jag har redan märkt att det blir fler och fler som skriver på.

Som förra gången när insamlingen gällde att uppmärksamma, Mia sanningen om Gömda, till SVT, talade jag om i god tid när det var slut på underskrifterna och så görs även denna gång.

Så fortsätt jaga underskrifter...

ann helena rudberg sa...

Hörrudu Helena Palena jag är ingen kändis så det är inte mera meningsfullt av den anledningen att skriva på. Ska fundera på saken. Kan man inte göra nåt mer aktivt?

Och förra gången skrev jag på Ramona när det gällde Mia Sanningen om Gömda för då visste jag att det skulle lyckas. För det var för grovt. Det gick emot för många journalisternas känsla för moral. Att jag tvekar beror på att jag känner den där världen. Det är en feg värld. Det behövs nåt som ger mer genslag.

SVT är ju den "fria televisionen" så dom har ett visst publicistiskt ansvar. Det har inte Expressen alls på samma sätt. Det som behövs här är mera tomatkastning eller ruttna ägg eller nåt... i bildlig bemärkelse. Kanske. Eller inte... Men LM har ju hjälpt till med det själv som i går...bloggarna är i uppror... hon kastar ruttna ägg på sig själv.