Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 28 mars 2009

Monica Antonsson får Guldspaden ikväll!

Journalisten Monica Antonsson är en av de nominerade till Guldspaden, efter sitt idoga arbete med att gräva fram sanningen om boken Gömda, som är skriven av författaren/journalisten Liza Marklund. Monica Antonsson skrev boken Mia sanningen om Gömda.


Från början av 1990-talet fram tills förra året i höstas var boken Gömda att betraktas som en "sann historia". Boken stod under kategorin facklitteratur på samtliga Sveriges bibliotek och även hos bokhandlarna.

Först ville inte dagens chefredaktörer, som just nu gör ett upprop i samtliga rikstäckande tidningar för den fängslande journalisten Dawit Isaak, överhuvudtaget berätta i sina papperstidningar för allmänheten om Monica Antonssons avslöjande bok.

De körde med "locket på för helvete". Kollegiala klapp och famntag stod överst på agendan.

Men som tur var hade vi som bloggar upptäckt att kraften i nätet inte enbart bestod av kablarna.

Resten är historia för alla människor som läser något av vad som skrivits i ämnet, antingen på nätet eller i papperstidningarna.


Dock kvarstår en viktig fråga: När ska Elisabeth Hermon få sin upprättelse av Expressen? Kan man tänka sig en löpsedel med en ursäkt och tre helsidor om hur, när och varför?


I kväll är vi många som kommer att bänka oss framför våra datorer och följa med på den spännande utdelningen av Guldspaden på den här länken.


Jag kommer att önska och önska och önska att det blir Monica Antonsson som får den. För den är hon värd!


Artikeln finns även på Newsmill men den är fördröjd en dag...Om du vill köpa och läsa om mina böcker klickar du på respektive Adlibris Bokus CDON Internetbokhandeln,'
P.s Skriv gärna på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken finns till höger.D.s

Inga kommentarer: