Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 20 juni 2009

Snälla flickor kommer till himlen. Andra hur långt som helst!För länge sedan fanns det dekaler som man kunde sätta i bakrutan på bilen och en av dem var: Snälla flickor kommer till himlen. Andra hur långt som helst.


Oftast framställs kvinnor som offer och som det svaga könet. Särskilt i vårdnadstvister. En kvinna anses mest trovärdig. Något jag inte tror på för en sekund.


En blogg som är kolossalt välbesökt är "en ordinär psykopats vardag" innan du klickar vidare blir du varnad av blogspot.com. Det kommer upp en skylt där det finns två alternativ: Jag förstår och vill fortsätta, eller jag vill inte vidare.


Första gången jag var inne på den bloggen var kanske för några veckor sedan. Ja, den var verkligen annorlunda. Fullkomligt befriad från flärd och ytlighet. Här är det raka rör som gäller. Det är en man som står bakom signaturen Nimrod, enligt bibeln betyder namnet Jägaren.


Men det är inte bara Nimrods inlägg och svar på kommentarer som fascinerar mig. Det som är fascinerande är kvinnorna som flockas kring Nimrod. De är som flugor på en sockerbit.


Det verkar som att väldigt många kvinnor vill ha en man som tar för sig. En man som inte fipplar när han ska kyssas utan hittar läpparna var de än sitter. En man som grabbar tag om livet på en kvinna och fäller henne med lidelse.


De tafatta männen står inte högt i kurs hos dessa kvinnor. Tafatta snälla män stampas det på med stilettklack och krossas likt kackerlackor. Det är dessa män som sitter och undrar vad som hände när kvinnorna tog barnen och flyttade. Men de så kallade feministerna i Sverige som Liza Marklund, Mona Sahlin, Tiina i F! och Gudrun Schyman vill inte höra talas om dessa kvinnor. They don´t exist!


I Sveriges galenpanne feminism är det alltid bara kvinnorna som det är synd om. Här är det inte männen som är förlorarna, bara kvinnorna.


Ändå stod kvinnor i kö för att bli nästa fru Juha Valjakalla (Åmselemördaren) eller att bli nästa fru Helge Fossmo (Knutbymordet) som gifte sig i fängelset.


När ska vi börja diskutera detta? När ska vi ge män och kvinnor jämställdhet? När ska män också få chansen att säga sitt i vårdnadstvister, innan de hamnar i fängelse på falska grunder.


När ska vi inse att det finns kvinnor som är farliga, ondsinta och lögnaktiga? När?

Kvinnliga mördare i mina deckare? Javisst!


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Lyckohjulet. Självbiografin Älskling, vi blir...


Samtliga på biblioteken och även talböcker för synskadade.


Självklart också i bokhandeln och på nätet!


Ha en jädrans bra dag!

Ramona

14 kommentarer:

valens sa...

Inte något "extraordinär ovanligt" i ditt inlägg, Ramona. För min del...

Däremot, det vad jag måste erkänna är att det var för lääääänge sedan något gick direkt till mitt hjärta!
Hoppas att politiker, "kvinnor som tog barnen och flyttade" och många andra kommer att förstå att något måste börja ändras. NU!

Tack för det Ramona!

Ramona Fransson sa...

Hej Valens,

Ja, det är hög tid!

Tack själv!

Unknown sa...

Vàddå jämlikhet? Menar du att män ska få samma värde som kvinnor?

Ramona Fransson sa...

Hej Sune!

Ja det menar jag!

http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4mst%C3%A4lldhet

Läs!

Unknown sa...

Vá omtänksa och snäll du e :)

Anonym sa...

Hans blogg är helt fantastisk! Svårt att inte vara helt fast i den.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

skulle tro att han vet om det och sitter och slickar i sig vetskapen som en karamell.

Ramona Fransson sa...

Bör väl också tilläggas att Nimrod skriver öppet naket och det fängslar läsaren.

Anonym sa...

Nimrod är en känd författare som heter Jens la....

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Oh la, alalapi, tror jag inte för en sekund...

Wagner sa...

Bara jag som får trollvibbar av Nimrod?

Ramona Fransson sa...

Hej Wagner,

Jag upplever det som att Nimrod lever ut en del av sitt liv på nätet. Det är säkert en del av hemligheten bakom hans stora läsarskara. Och han skriver öppet, rakt och ibland rått det tilltalar uppenbarligen.

Och mig veterligen hänger han inte ut någon med namn. Det är trots allt ett sjysst beteende.

Jag hänger ut folk men är inte anonym. Om någon blir arg på vad jag skriver om en viss person kan man bara klaga hos mig.

Cygnus Ferreus sa...

KVINNLIG DUBBELMORAL:

Citat från Ramona:
"De tafatta männen står inte högt i kurs hos dessa kvinnor. Tafatta snälla män stampas det på med stilettklack och krossas likt kackerlackor."

- Detta är ett typiskt exempel på utbredd kvinnlig dubbelmoral. Kvinnor säger sig avsky kvinnomisshandel, men samtidigt så finns många kvinnor som premierar våldsamma män. Män som följer kvinno-organisationernas uppmaningar om hänsyn till kvinnor, bestraffas hårt för sin vänlighet.

Denna kvinnliga dubbelmoral gör det hopplöst svårt att vara man idag. Vad vi än gör, så är det fel. Vad vi än gör, så blir vi klandrade.

Kvinno-ideologiernas framfart, tillsammans med kvinnors bristande hänsyn, gör det svårt för alla oss män som har en lugn och hänsynsfull läggning. Att ställa om sig till att bli aggressiv och utnyttjande blir en svår utmaning.

Citat från Ramona:
"Ändå stod kvinnor i kö för att bli nästa fru Juha Valjakalla (Åmselemördaren) eller att bli nästa fru Helge Fossmo (Knutbymordet) som gifte sig i fängelset."

- Kvinno-organisationerna vill peka på diverse strukturer i samhället som ligger bakom kvinno-misshandel. Här har Ramona faktiskt hittat en sådan struktur.
Men det är kvinnorna som upprätthåller denna struktur. Enligt kvinno-organisationerna så är det män som är skyldiga till alla negativa strukturer i samhället.

Kvinnor som dras till våldsamma, hänsynslösa män, är ju en drivkraft för snälla män att byta livsstil. Att utnyttja kvinnor är tydligen en mer framgångsrik strategi än hänsyn och respekt. Ska detta fortsätta tills alla män övertygas om fördelarna med att behandla kvinnor illa? Eller är kvinnorna beredda att ta sitt ansvar för vilka män dom väljer att leva med?

Cygnus Ferreus sa...

VÄGEN TILL MER VÄNLIGHET I SAMHÄLLET:

Citat från Ramona:
"De tafatta männen står inte högt i kurs hos dessa kvinnor. Tafatta snälla män stampas det på med stilettklack och krossas likt kackerlackor. Det är dessa män som sitter och undrar vad som hände när kvinnorna tog barnen och flyttade."

- Det finns en bättre lösning än att män uppmuntras behandla kvinnor illa.

Det jag önskar, är att kvinnor får lära sig visa hänsyn mot motsatta könet. Vi män har ständigt bombarderats av uppmaningar att visa respekt mot kvinnor. I skolan är det bara pojkarna som uppmanas behandla flickor väl. Det riktas aldrig krav på kvinnor att visa hänsyn mot män. Resultatet blir kvinnor som bedriver könskrig mot män, även mot män som skyr konflikt.

Jag efterlyser hänsyn och vänlighet mellan könen. Och det måste vara fullständigt ömsesidigt för att fungera.

KVINNLIGA MÖRDARE:

Citat från Ramona:
"Kvinnliga mördare i mina deckare?"

- Ännu mer provocerande skulle vara kvinnor som inte själva utövar våld, men förmår andra att tillgripa våld. En känslig sak för kvinno-ideologierna skulle vara kvinnor som i det fördolda hänsynslöst ljuger och manipulerar andra, men samtidigt lyckas framstå som omtänksam och dygdig inför omvärlden.