Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 3 november 2009

Är detta "rasistiska" uttalanden eller är de bara fakta?


Är det så, är det så, som Sverker brukar säga?
Att vi inte vill se, prata eller lyssna? Det finns en blogg som skrivs av "miggor". Vad är miggor? Det är människor som arbetar på migrationsverket. Det är människor som varje dag ska utföra det som politiker bestämt.


Det är vänsterpartister, miljöpartister, socialdemokrater, centerpartister, folkpartister, kristdemokrater och moderater som har skrivit lagarna och det är tjänstemän och kvinnor som arbetar på migrationsverket som skall hålla sig till lagarna.
Här nedan följer ett kopierat stycke från bloggen av miggorna:


Jag läste just texten om asylsökande som får barn med svenska medborgare eller personer med PUT (permanent uppehållstillstånd). Jag sitter själv med såna ärenden och har skrivit beslut i ett flertal.


För oss i Sverige är detta agerande otänkbart, för oss är barn ett mål, för dessa människor ett medel. Jag säger inte att alla asylsökande som skaffar barn gör det med en baktanke, men i de fall man senare önskar återförenas med sin familj, som befinner sig i hemlandet, så är det ganska uppenbart.


Märkligt nog så har alla de fallen det gemensamt, att den sedan flera år ”försvunna” familjen påträffas strax efter att personen i Sverige fått sitt barn och därefter ett PUT på anknytning till barnet. Det ”svenska” barnet ingår givetvis inte i den ”nygamla” gemenskapen, utan får växa upp med en ensamstående mor. (Det är ytterst sällan kvinnor som agerar på detta vis, jag har aldrig stött på något uppenbart fall.)


Är detta i linje med GDs (generaldrektörens) Vision*? Vi ska nämligen alltid bevilja tillstånd i sådana här fall. det är fruktansvärt cyniskt och upprörande. Jag kan faktiskt inte låta bli att samtidigt undra hur kvinnorna som skaffar barn med asylsökande tänker, varför har de så bråttom? Borde man inte känna personen man skaffar barn med lite bättre, särskilt under dessa omständigheterna? De som kommer i kläm är ju barnen, hur ska de må när det senare i livet kommer fram varför de blev till? Den frågan får vi nog tyvärr svar på om några år, när de här barnen vuxit upp. SLUT CITATJag tycker att det är dags att ta fram mer än en bild av flyktingfrågan. Det verkar som att det är stört omöjligt att diskutera den här frågan på ett nyanserat och faktabaserat sätt.Det är synd om alla som inte får stanna! Alla måste få stanna! De kommer inte till Sverige om de inte är dödshotade!
Dessa ovanstående meningar är några av alla falska påståenden som man ofta hör politiker oavsett partitillhörighet haspla ur sig. Vad som aldrig nämns är ordet "pengar".


Det är väl ändå ingen som vill påstå att det inte kostar pengar? När politiker skär ner på matkvalitén, barnomsorgen, äldrevården, lärartjänster, sjuksköterskor eller annan personal ( det står aldrig en arbetslös politiker i kön på a-kassan, bara så du vet) handlar det alltid om pengar. Det är för dyrt med hemlagad mat! Vi måste se om vårt hus! Ja, de flesta vet hur det låter.Men när det kommer till asyl och flyktingfrågorna pratar vi ALDRIG pengar eller kostnader. Nej, då är det alltid en tillgång med invandringen eller flyktingar. Tänk på att vi har en åldrande befolkning och då behöver vi folk som ska ta hand om dem, säger var och varannan politiker som ett mantra.


Den meningen stämmer illa med att samtidigt dra ner på sjukvårdspersonal inom, ja just det, åldringsvården!


Jag rekommenderar samtliga journalister som arbetar med frågor inom migrationsområdet att för en gångs skull nyanserat och utan personliga känslor återge vad som händer i Sverige. Sluta med att få oss att framstå som skurkar som inte vill människor väl. Sluta med att säga att Sverige är ett känslokallt land som inte vill att människor ska må bra. Det är lögner hela vägen!!!


Vi kan inte ta emot hela världens fattigdom, krig, motsättningar, svält och klimatproblem, även om vi skulle vilja. Var realistiska och se världen som den plats den är: Orättvis!Twist and schout!


Ramona
Vill du koppla av med en bok en stund läsa eller lyssna? Ladda ner deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn som ljudböcker GRATIS och LAGLIGT på The Pirate Bay.

Böckerna finns att låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.

11 kommentarer:

Helena Palena sa...

Heja Ramona! Miggor låter värre än myggor! Ha, ha vilken jävla knäpp värld vi lever i.
Miggorna måste väl skriva anonymt! Får dom verkligen blogga? Nä, skulle inte tro det.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

Nej, jag tror inte att det är tillåtet för dem att berätta om verkligheten.

Det jag tycker är så lågt av de journalister som arbetar med dessa frågor är att de inte kan ge sig tid att på ett nyanserat och faktabaserat synsätt återge detta till alla läsare. Glocalnetlågt!

Den återgivningen som hittills presenterats av flyktingpolitiken gynnar ingen! Hade journalisternas gjort sitt jobb på riktigt hade vi inte haft Sverigedemokraterna på väg in i riksdagen.

Ingrid Lindgren sa...

Bästa Ramona,
den blogg du skriver om är Merit Wagers
meritwager.wordpress.com.
Läs gärna om hennes insatser för bl.a. flyktingar och asylsökande.
På sin egen blogg låter hon "miggor", som hon känner genom sitt arbete som flyktingombud, komma till tals anonymt.
Vänlige respektera Wagers önskan om att ange källan när hennes blogg citeras.
Jag känner inte M Wager alls, men läser hennes blogg och även din, Ramona, regelbundet.
Mvh/Ingrid

Ramona Fransson sa...

Hej Ingrid,

Tack. Jag har redan gjort det. Jag har förstått det och Merits blogg ligger på höger sida och jag följer den. Jag visste inte att det var Merits blogg förrän jag fick hennes svar på mail idag.

"Tack, Ramona, för att du meddelade mig!

Hälsningar,
Merit"

Ha de gott Ingrid.

Anonym sa...

hittade en otroligt bra skriven artikel om invandrare och rasism. Det objektivaste jag någonsin läst hittils http://www.rodarummet.org/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=28
susanna

Ramona Fransson sa...

Hej Susanna

Tack, allt om detta är intressant för om vi inte pratar om det kommer onda mörka krafter att utnyttja detta och då är vi ute på farliga villovägar.

Systerdyster sa...

I Stockholmsområdet är det så att 75% av medarbetarna inom äldreomsorgen har utomeuropeiskt ursprung. Jag tror iofs att det ser annorlunda ut runtom i landet, men här skulle vården rasa samman eftersom svenskar ratar dessa lågstatusjobb. Likadant med kollektivtrafiken och städjobben.
Absolut, men måste få diskutera ämnet men min arbetsplats skulle inte fungera en dag utan eritreaner, etiopier, iranier, kurder, thaländare o.s.v.

Ramona Fransson sa...

Hej Systerdyster,

Toppen nyhet!

Det är exakt det här jag menar! Varför kan det inte få vara med i ett nyhetsinslag på Rapport eller TV4 Nyheterna? Bilden som vi ser idag är bara svart! Och jag vill ha en nyanserad och balanserad bild av hur det ser ut!

Tack!

Systerdyster sa...

Det är också så att man i många nadra kulturer behandlar äldre personer med en helt annan värdighet än vad vi "etniskt" svenskar gör. de gamlas livserfarenht och klokskap beundras och tas tillvara och respekteras , och de ses inte som en dyr omkostnad för samhället som helst skulle vilja införa en modern ättestupa för dem som på ålderns höst blivit tärande för samhällsekonomin.
Jag ser det som en förmån att få möta människor som har en historia att berätta. Både de gamla och alla nysvenskar. Jag lär mig nya skr varenda dag och ser det som en ynnest.

Ramona Fransson sa...

Hej Systerdyster,

Jag håller med. Det är fantastiskt när man får möta människor och höra deras historia. Att arbeta med äldre som jag själv gjorde under många år är en ynnest. Tungt javisst, men att få lyssna och lära är värdefullt.

Anonym sa...

You've fantastic knowlwdge here.