Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 3 november 2009

Livet i Fagervik, serien i SVT 1 som inte ens kan stava till...

Livet i Fagervik, serien i SVT 1 som inte ens kan stava till action och det är så ini helsicke underbart!

Från det första avsnittet har jag legat i soffan och njutit av varje minut. Och då menar jag verkligen varje minut.

Annika ( Maria Sid) och Johan (Henrik Johansson) har huvudrollerna och spelar med den äran. Annika gestaltar en ensamstående mamma som vill framåt och kämpar. Johan den nye juristen som tar över pappas inarbetade praktik och som känt underlägsenhet gentemot pappan.

Johan och Annika blir kära i varandra men det har uppstått ett litet (stort) problem. Johan vill ha barn och Annika som är tio år äldre och redan har en vuxen dotter, vill först ha göra klart sin utbildning innan det planeras för nya barn. Spännande att få följa manusförfattarnas tankar kring det problemet.

En idé som jag fick var att tänk om Johan och Annika inte hittar tillbaka till varandra, (de arbetar tillsammans på juristbyrån) Johan hittar en annan yngre kvinna, de gifter sig, men innerst inne älskar Johan fortfarande Annika men ljudet av små barnafötter hägrar. Men med den nya unga frun blir det inte heller barn. Tänk om det visar sig att Johan är steril, eller att den nya frun är det. Ja, som sagt det var bara en idé jag fick, sno den gärna!

Serien tar upp små vardagliga problem på ett sätt som alla känner igen sig i. Alla åldrar är involverade och har sitt utrymme. Samtliga inblandade i den här serien ska sträcka på sig för jag har saknat en serie med djup utan att behöva ramla ner i brunnen och drunkna.

Här är den: Livet i Fagervik får mig att i fyrtiofem minuter vila hjärnan, inte känna ett uns av rädsla, inte hålla för öronen utan enbart njuta, fnittra och andas lugnt. Se den!

Den går på måndagar klockan 20.00 i SVT 1 och för dig med dator kan man se den när man vill på SVT Play. Själv föredrar jag TV:n och soffan.

Tjobaling
Ramona


Vill du koppla av med en bok en stund läsa eller lyssna? Ladda ner deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn som ljudböcker GRATIS och LAGLIGT på The Pirate Bay.

Böckerna finns att låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.

Ha en bra tisdag!

Inga kommentarer: