Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 21 november 2009

Buksvåger är man om man knullat samma kvinna.


Tomten är far till alla barnen: regi Kjell Sundvall, manusförfattare: Harald Hamrell, Eva Callenbo och Monica Rolfner. Producent: Börje Hansson.

Repliken i rubriken är bara en av alla härliga kommentarer du kommer att få höra!

Den hade premiär 1999 och firar därmed tio år! Jag har sett den fler gånger än vad jag har räknat. Först såg jag den på TV sedan köpte jag VHS:n och därefter köpte jag DVD:n.

Varje år i november eller december tittar jag på den minst en gång. Det borde alla göra! Filmen beskriver hela Sverige i miniatyr under julafton. Skådespelarinsatserna är briljanta! Fullkomligt lysande!

Även om det gått tio år efter att filmen hade premiär är den lika aktuell idag. Om tio år kommer den vara precis lika bra just för att den speglar "den typiska svenska familjen".

Manusförfattare tillsammans med regissör har arbetat fram en av de bästa filmerna i klassen "komedi". Den är så på pricken i sin dialog att man undrar om manusförfattarna befunnit sig i osynligt tillstånd och bandat konversationen på julafton i vardagsrummet hemma vilken svensk familj som helst.
Om du känner dig det minsta deppig i vintermörkret, kanske nyss skilt dig, önskar dig ett barn till vilket pris som helst, kanske nyss träffat ditt livs kärlek, oavsett var du befinner dig i livet är detta filmen du bara inte får missa! Den är kult!

Se och njut!Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet, Älskling, vi blir inte med barn låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här!

2 kommentarer:

Leroy sa...

Du har rätt till viss del. Filmen är bra och det är ett viktigt problem som lyfts. Trotts att det är en komedi.

I det du säger och nu lyfter så är det nog så att mannen är den som är tompten. Som får stå där som ansvarig.

Tänker man efter så kanske det är så att det är de som velat att tompten skall komma är de som är orsak och verkan.

Det finn en hel del som väljer att påstå och inte släpper taget väljer att dela.

Du får ursäkta mig Ramona men jag måste på det här viset förtydliga.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Helt okej!

Jag bara älskar den här filmen i all dess vansinnigheter och kärlek.

Dialogen är fullkomligt briljant och får mig att skratta varje gång.

Är det något de borde kränga i reklamen och sälja som DVD är det Tomten är far till alla barnen istället för "Kommissarien och havet" som jag inte skulle vilja ha om de så betalade mig för att titta!Hahaha