Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 28 april 2010

Bor du i en kommunal hyreslägenhet? Känn dig blåst!


I kvällens Uppdrag granskning fick jag äntligen förklaringen på varför skatterna konstant höjs och att vi får allt mindre för pengarna.

Byggmästare Stefan Allbäck får bygg och renoveringsuppdrag av kommunala tjänstemän, värda miljoner. I gengäld får de kommunala tjänstemännen hjälp med att bygga ut sina villor, fritidshus, svindyra middagar och blir bjudna till Stefan Allbäcks tjusiga villa i San Tropez. Gissa vem som betalar detta? Du och jag och alla andra dumma svenskar som inte fuskar med skatten.

Så här har det sett ut länge. På åttiotalet var jag tillsammans med en journalist. Han fixade jobb till mig som TV-hallåa på ett av de kommunala bostadsbolagen i Göteborg. Samtidigt fick vi en hyreslägenhet mitt i centrala stan. Vi blev också inbjudna på middag till paret. De bodde i en arkitektritad villa i Långedrag. Gubben som var en av cheferna på Göteborg stads bostadsaktiebolag hade en fru som var ägare till Panache.

Och av okänd anledning ( Hur okänd är den egentligen?) har alltid Salong Panache det bästa läget i stan. Hur kan det komma sig?

Efter att jag sett på Uppdrag granskning ikväll kände jag en ilska som inte går att beskriva. Jag börjar mer och mer förstå revolutionärerna.

Jag har slagits (med ord) sedan december 2009 för att min mamma skulle få vård, efter att det visade sig att hon hade cancer i ändtarmen. Min mamma kom till Sverige 1954 från Rostock, 21 år ung. Hon arbetade heltid så gott som hela sitt liv. De sista trettio åren som sjukvårdsbiträde innan hon gick i pension vid 62 års ålder. Min mamma trodde alltid att världens högsta skatter skulle garantera bra sjukvård och trygghet i ålderdomen. Nu vet vi vart en stor del av våra skattepengar tar vägen och varför allt blir sämre för alla utom kommunens tjänstemän, politiker och alla deras sammarbetspartners.

Jag har inte ord för vad jag vill göra med alla dessa förbannade fifflare. Var de sitter? Jo, på högsta chefsposterna inom kommunerna och skyddas av... ja just det av våra politiker.

Hur ska vi göra och vad ska vi göra för att bli av med dem?

Sverige är exakt lika korrupt som till exempel Italien, som en del gör narr av. Vi ska nog inte skratta åt ett land som alltför mycket liknar vårt eget.

Ramona
P.s Jag mördade ju en del av dem i Iskall hämnd, men uppenbarligen inte tillräckligt många.D.s

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

8 kommentarer:

Mia sa...

Låter som om din nästa bok kommer att innehålla en mängd mördade politiker... ;-)

Ramona Fransson sa...

Hej Mia.

När jag smakar på ordet seriemördare eller massmördare är det som att äta en delikatess. Mmmm, så gotti-gottgott.

Nästa titel: Fifflare är mums-mums för rättvise-mördaren från Tjörn

Blondies blogg sa...

Ramona, jag borde ju inte skratta åt Ditt inlägg. Men Din ilska är så befriande att jag inte kan låta bli - och jag är glad över att det finns någon som kan formulera den så bra som Du gör.
Ser med spänning fram mot Din nästa deckare. Hoppas att Du i den låter alla fifflare och korrumperade tjänstemän få vad de förtjänar. För i verkligheten tycks de klara sig utan att behöva stå till svars för sina försyndelser. Allt medan de ekonomiska besparingarna slår hårt mot dem som bäst behöver hjälp.
Fortsätt gräv i skiten. Din röst och Din ilska behövs!
Godnattkram!
Birgitta

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta

En gång för länge sedan, när jag skulle prya, satt jag på trappan i SVT huset i Göteborg och väntade på att någon skulle vilja komma och prata med mig. Ingen kom, receptionisten ursäktade sig och efter några timmars väntande gav jag upp. Fick prya på Göteborgs Stadsteater i stället. Där fick jag lära mig göra kulisser, men jag tålde aldrig färgerna blev svimfärdig av ångorna!

Mitt efternamn på den tiden var Dancyger, som inte var svenskt. Det var 1969-70. Inte många konstiga efternamn då inte...

Hade jag fått önska hade jag gärna jobbat med samma som redaktionen på Uppdrag granskning, grävt och satt dit skiten!

Blondies blogg sa...

God morgon lilla argbigga!
Hoppas att Din ilska har lagt sig och att Du får en fin dag. Men jag är övertygad om att Du innan kvällen hittat något nytt som gjort Dig förbannad! Och det ser jag fram mot att få ta del av!
Puss och kram!
Birgitta

Ramona Fransson sa...

Godmorgon Birgitta

Jag hoppas inte det:))) men chansen finns...

Kram och detsamma till dig!

Ann Helena Rudberg sa...

Men Gud du avslöjar ju en ännu värre korruption än vad Janne gjorde igår. Journalister också...

Nu förstår jag varför jag alltid har trivts bättre i Stockholm för så illa kan det inte ha sett ut här åtminstone (tror jag).

Eftersom jag gick ett år på JH i Göteborg, så kunde jag ju ha stannat, men jag flyttade hellre till Stockholm.

På den tiden 70-talet så var det rederierna som styrde tillsammans med sosseriet. Sedan fanns det inte mycket mer.

Det är aldrig bra med gamla strukturer och i Göteborg är de uråldriga ur den aspekten. Köpmän och politiker.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Jag börjar undra om det överhuvudtaget finns en enda person i Sverige som inte har, även om denne bara har en svag maktposition, roffat åt sig.

Hela den här röran går långt tillbaka i tiden, ända tillbaka till Erlanders tid, kanske till och med Albin Hansson och de politiker som lade grunden till maktsfären.

De var en klick, Wallenberg, Kreuger och sedan utökades maktsfären sakta men säkert. Men det är alltid de i toppen som visar vägen...och den vägen är kantad av girighet och maktmissbruk.