Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 25 april 2010

Sven Wollter är mysig att lyssna på om lördagskvällarna. Jag minns när han blev blåst av Bert Karlsson i Blåsningen...


Bert Karlsson ville vara med i en teater eller film som Wollter höll på med, tror jag. Och för att övertyga Wollter om sina skådespelartalanger påstod Bert att han varit med i en av James Bond-filmerna, vilket Wollter hade svårt att tro på. Men Bert hade med sig ett VHS band (tror jag) och visade en snutt på filmen och mycket riktigt kom Bert inklampande tillsammans med James Bond.

Sven Wollter spärrade upp ögonen och trodde på vad han såg. Teknik har aldrig varit hans starka sida. ( Inte min heller). Han blev rejält blåst i alla fall.

I P4 på lördagskvällarna brukar Wollter bjuda in gäster och för de mesta är de intressanta att lyssna på. Framförallt tycker jag att Wollter har en helt underbar radioröst. Han har också en god vän som han ringer upp i slutet av programmet, men honom upplever jag som aningen tjatig. Vännen, vars namn jag uppenbarligen förträngt, bor visst på Tjörn eller om det är Orust. Men det hjälper inte, han är likförbannat tjatig! Förutom en gudomlig radioröst har jag alltid älskat Wollter som skådespelare och karln är fortfarande aktiv vid 70 års ålder. Bara en sån sak!

(Sven Wollter, Pressens Bild)

Vad jag däremot aldrig har begripit är hur Wollter kan vara KPML:r. Det övegår min förnuftsuppfattning. Men en dag kanske Wollter vill berätta på en av sina lördagskvällar vad han ser i förkortningen, Kommunistiska Partiet Marxist Leninisterna revolution, KPML:r! Är revolution verkligen något att sträva efter?

Som sagt människan, skådespelaren och konstnären Sven Wollter är en mycket fascinerande människa.

Ramona

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

4 kommentarer:

Blondies blogg sa...

God morgon Ramona!
När sover Du egentligen? Fattar inte hur Du orkar sitta uppe mitt i natten och skriva blogginlägg? Vet nämligen hur intensiva Dina dagar är.
Men förmodligen är det Sven Wollter som gav Dig en extra kick i går kväll. Håller med Dig om att karl´n är otroligt mysig. Men han skulle aldrig kunna få mig att försaka min nattsömn. Men han kanske skulle få mig lite piggare om jag gick in och lyssnade på honom nu på morgonen. Ska gå in och kolla om det är möjligt.
Ha en fin och solig dag!
Birgitta

valens sa...

Världen är fullproppat med ”Sven Wollter” blåsta av ”Bert Karlsson”,
På samma sätt som dubbelliv blir allt vanligare beteende.

Det är trista verkligheter i ett samhälle där lögnen straffas mindre och mindre och dubbelmoralen ersätter mer och mer det sunda förnuftet...

Ramona Fransson sa...

Godmorgon Birgitta,

Jag behöver c:a sju timmar, inte mer eller mindre, hahaha.

Visst är Wollter underbar att lyssna på eller se på film. Men just hans vurmande för KPML:r är ett mysterium.

Ramona Fransson sa...

Hej Valens,

Jag är full av frågor vad det gäller mycket men just den här har jag undrat äver varje gång jag sett eller hör Wollter.

Undrar om jag får svar.