Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 23 maj 2010

Varför är/var man så korkad när man är/var ung?


Unga människor gör så mycket dumt, så att jag på fullt allvar undrar när hjärnan egentligen är fullvuxen.

Jag hade också en del hyss för mig, tro inget annat.

Vad jag däremot aldrig skulle komma på att göra är att låsa in min hund i bilen en solig sommardag!

Än mindre barn, om jag haft några. Men otroligt nog gör unga vuxna just detta, ingen skillnad på män eller kvinnor där inte!

Varje år är det samma visa. Snälla, varför kan inte åtminstone en av er stanna i bilen? Måste ni tvunget gå in och handla tillsammans? Och om du är ensam får du helt enkelt skaffa dig en hundbur så att du kan öppna bagageluckan så hunden sitter säkert! Är du och barnet ensamma får du baske-mig ta med ditt barn in i affären hur jävla bökigt det än är. BASTA!


Vare sig barn eller hundvalpar kan reglera värme. Även äldre hundar har det besvärligt i kokande bilar.

Nästa grej som jag läste om i GT är att det har kommit en ny drog som lockar unga. Det är en form av brun-utan-sol på flaska. Den kallas Barbiedrogen eller Melanotan. Du blir brun och kåt!

Mikael Hansen, som är med på bild i GT, berättar att han tror inte att det är en bra drog, men använder den trots varningssignaler. Mikael har fyra barn. Varför doserar och injicerar alla dessa hundratals ungdomar Barbie, trots att de vet att den kan ge skador? Ja, det måste bero på att hjärnan inte är fullt utvecklad, man har helt enkelt inte fattat att man ska dö en dag, att man blir gammal om man har tur , eller förresten det kanske ska ses som otur.

Gammal i Sverige verkar vara ett helvete om du inte har barn som bryr sig eller är frisk som en nötkärna tills du trillar av pinnen. Om inte, kan du se fram emot ett helvete. Du får slåss mot inkompetenta och egensinniga läkare, som styr och ställer inom vården. Det är inte sjukvårdspolitikerna som styr vården, det är läkarna. Återigen är Sverige unik i det som är riktigt dåligt. Läkaförbundet och läkarna styr Sveriges vård med järnhand. Lidande blir alla som behöver vård.

Kanske lika bra att låsa in sig själv i bilen, låta den gå i baklås och injicera Barbiedrogen under tiden, fast då får man ta med sig en person till, eftersom Barbiedrogen hade vissa sidoeffekter.

Ramona

P.s Glöm inte tävlingen, där du kan vinna min senaste deckare "Mord under Tjörn Runt" tävlingen finns på min Facebook Fan-clubs sida! D.s

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
2 kommentarer:

Kerstin sa...

Så bra skrivet..

Visst, man gör dumma saker som ung.. Och nu när jag är 23 år, så kan jag se tillbaka till saker jag gjort och tänkt när för bara två tre år sedan och tänka " Hur kunde jag resonera så?" Och jag antar att om tio år när jag är 33 kommer se tillbaka och tänka " hur kunde jag tänka så när jag var 23"..

Fast, ibland undrar jag verkligen var de "vuxna" har sin hjärna. De som exempelvis låser in barn i bilen SJÄLVA i kokande värme..

I vissa stater i USA är det olagligt.. Om det inte är det i Svergie så borde det vara det..

Kramar Kerstin

Ramona Fransson sa...

Hej Kerstin,

ja, det känns lite som när det blev lag på cykelhjälm. Väldigt få tycktes ha något innanför pannbenet som de ville skydda. Nu är vi där igen, med att unga vuxna låser in hundar och barn i kokheta bilar.

En lag tycks vara det enda som kan stoppa dem, vilket också skulle göra det legalt för andra människor att göra åverkan på annans egendom.

Kram