Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 13 juli 2010

Studio Ett i P1 gjorde ett mikroförsök i ämnet ofrivillig barnlöshet.

Det finns 250 000 ofrivilligt barnlösa par som antagligen bänkade sig framför P1 och hoppades på att få höra om mannens situation vid ofrivillig barnlöshet. De fick höra Glenn som öppenhjärtligt berättade om sin chock när han fick veta att han var steril. De fick höra Thommy under ett par sekunder berätta att han upplevde stora delar av behandlingen som om han vore en avelshingst. Thats it!

Alldeles för lite P1! Ni borde verkligen göra Er insats i detta ämne. Detta är ett gigantiskt problem eftersom det är inte bara de som är ofrivilligt barnlösa som är drabbade, utan också alla deras nära och kära. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Ni tar ett nytt tag och tänker om. Det här ämnet skulle kunna äga en hel timma varje vecka i flera år. Vad sägs om det?

Visst är detta den ultimata bilden av en pappa och hans barn! Men alla män får inte uppleva känslan av ett barns kärlek och värme och måste naturligtvis som alla andra ofrivilligt barnlösa lära sig leva med det.

I dag på Sveriges Radio P1, Studio Ett, lyfter de fram "Ofrivillig barnlöshet ur mannens synpunkt" .

Programmet sänds mellan 16.00- 16.45 och 17.00-17.45 med repris klockan 22.12

Thommy och jag blev intervjuade om ofrivillig barnlöshet här på Tjörn för någon vecka sedan av Marcus en trevlig duktig journalist och det är Thommys åsikter och känslor som är de viktiga. Alltför ofta glöms mannens roll bort i kampen för att bli med barn, men mannen lider också, vilket är lätt att glömma bort ibland. Även ett par från Halmstad är med i programmet.

Det är ingen mänsklig rättighet att bli med barn, däremot anser jag att borde vara en rättighet för alla i Sverige oavsett var de bor att få tre provrörsbarnsförsök! Det är i alla fall en rättvisa som politiker kan skapa om bara viljan hade funnits!

Jag skrev boken Älskling, vi blir inte med barn, i början av 1991 och omarbetade och gav ut den 2008. Den finns även i pocket och som E-bok.

P.s Thommy har en dotter, men omständigheter, som enbart dotterns mor känner till, ville hon inte tillåta att Thommy skulle vara en del av sin dotters liv. Det finns givmilda kvinnor och det finns egoistiska kvinnor. D.s

Ramona

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Vad mycket ni har haft att kämpa med! Så roligt att det går bra för er nu. Stor kram Ramona!

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Ja, det har varit tufft väldigt många många gånger.

Tack, det känns mycket bättre nu.

Kram tillbaka