Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 18 november 2010

Imam inblandad i P-assistent härva, men om detta berättar inte media. Varför?

Den person som blev omnämnd som "Kaninmannen" var en av de första som ertappades med att ha svindlat försäkringskassan.

Nu pratas det om att människor som ägnar sig åt detta bedrägeri kan komma upp i svindlande 10 miljarder kronor om året. Horribelt!

Min fråga är varför det inte i media berättas att en person som är inblandad i en av de större bedrägerierna är imam.

När det är katolska eller protestantiska präster som gör sig skyldiga till brott hängs dessa genast ut. Samma sak när det visade sig vara judiska läkare som handlade med palestiniers organ.

Men nu när det är en imam inblandad är det locket på. Varför?

Nästa fråga jag har är att det pratas om att personerna som begått dessa brott ska betala tillbaka miljoner till försäkringskassan. Hur ska dessa pengar kunna betalas tillbaka? Bedragarna har väl inga pengar?

Nej, jag är irriterad, eller säg snarare skitförbannad på hur dålig kontrollen är på privata (familje) assistent företag. Jag vet människor som sliter som tokiga med att vara personliga assistenter. Jag vet familjer som sliter sitt hår för att få en extra timma till sin gravt handikappade barn, men nekas.

I ett fall där det varit rena lattjolajban har det bland annat i en familj betalats ut 150 000 kronor i månaden för assistentarbete. Hallå! Hallå! Knack, knack... är det någon hemma? Nähä, träskalle... ja, då förstår jag!

Ramona


Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris

Bokus

Bokia

Muntligt 

Load2hear.

Mobook

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Mycket intressant, Ramona. Var har du sett detta? Länk? Det ingår väl i den stora mörkläggningen som i princip alla journalister ingår i ...

Ramona Fransson sa...

Hej Ingrid,

det var på TV4 Nyheterna igår kväll och då kom jag att tänka på "kaninmannen" som de döpte honom till eftersom han var och dansade på Liseberg, utan rullstol!

Googlade och svaret fanns som det brukar på Politiskt inkorrekt! Som jag också länkar till i min blogg.

Jag skulle väldigt gärna vilja ha ett svar en gång för alla om alla dessa, en del påstådda och en del bevisade, bedrägerier som pågår runt om i Sverige. Är det en majoritet irakier, eller är det bara några få och hur ska dessa bedragare betala tillbaka miljardbelopp?

Naturligtvis vill jag veta hur alla dessa bedragare, oavsett nationalitet, ska betala tillbaka. Men man får aldrig ett enda vettigt svar!

Anonym sa...

Ville bara skriva ett litet kommentar och onska dig all gott. Keep up the good work!