Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 10 december 2010

Bibliotek på entreprenad? NEJ TACK!

Alliansen hade redan den korkade idén, att lägga ut bibliotek på entreprenad, 2006 enligt Kristianstabladet.

Nu har de dammat av eländet och plockar fram den igen.

Vad är det för fel i huvudet på de som proklamerar detta? Är de så världsfrånvarande att de inte begriper vad ett bibliotek ger sina medborgare?

Kära Alliansen, om Ni inte är medvetna om hur Sverige ser ut kanske jag får lov att förklara detta. ALLA BIBLIOTEK LIGGER INTE I STOCKHOLM!

Det finns bibliotek som antagligen aldrig blir annat än en kostnad på kort sikt. Men det vore tacknämligt om Alliansen någon gång börjar tänka låååångsiktigt.

För hundratusentals människor i vårt avlånga land är kostnaden för att köpa en bok oöverkomlig! Enda chansen att utvecklas, vara med i snacket är att låna böcker. Framförallt nu när tekniken håller på att förändras, som utlåning av e-böcker och direkt nedladdningsbara ljudböcker, öppnar sig nya härliga möjligheter.

Ska man göra något bra när det gäller svenska bibliotek är det att lämna mer makt till personalen som arbetar där, de som varje dag möter läshungriga och vetgiriga människor. Om personalen ges ansvar och förtroende skulle varje bibliotek blomstra och ge varje kommun en guldkant.

Häromdagen gnällde Reinfeldt över att det ska sparas på tjänstemän i riksdagshuset ,300 miljoner kronor ska det sparas per år, några år framåt. Detta kommer att resultera i att vi får en försämrad demokrati, säger Reinfeldt. Löjligt säger jag. Ingen regering har hindrats av detta när det har skurits ner på sjukhus,skolor och äldreomsorg, då har det aldrig talats om försämrad kvalitet på grund av färre händer.

Samtidigt pratar ett "Ekonomiskt statligt verk" om att Sverige kommer att få ett högt budgetöverskott. Så bra då! Då använder vi de pengarna till biblioteken. Då får vi ett land som ger medborgarna samma chans till utveckling, nöjen och läsmöjligheter oavsett var de bor! BASTA!

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Böckerna finns också att ladda ner som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

God morgon Ramona!
Det sista jag gjorde i går kväll innan jag gick och lade mig var att titta på Dig som Tomte - och det var det första jag gjorde nu på morgonen. Ett härligt inslag som gör mig glad!
Imponerad av att Du skrivit så många böcker. Jag har läst/lyssnat på samtliga. Men nu blev jag sugen på att gå igenom dem en andra gång.
Men allra mest längtar jag efter Dina kommande alster!
Ha en underbar helg!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Snart kommer också Mord under Tjörn Runt som ljudbok av mig som uppläsare. Ska bli spännande!

Och jag skriver så mycket jag kan...

Ha en underbar helg du med!