Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 18 februari 2011

Lagboken krossar oskyldiga kvinnor och barn. Varför?

I domen, som fällde sju av de tio åtalade i "Helikopterrånet" ges kronofogden tillåtelse att kasta ut fru och barn från deras boende, på grund av att en av männen, Alexander Eriksson, som enligt domen var heliktoperföraren, är den ende med tillgångar.

Hur i helvete tänker lagstiftarna egentligen? Alexanders barn och hustru är ju inte inblandade i rånet! Varför då straffa dem? Enbart för att de andra sex inblandade, som också blev dömda inte har några tillgångar, och att inte polisen lyckades få tag i de 39 miljonerna som försvann i samband med rånet, ska väl inte Alexanders barn och hustru få lida för?

Någonstan i världen sitter ett gäng och badar i 39 miljoner kronor, som säkert ska sättas sprätt på, kanske genom "lagliga" investeringar i vita företag, och vips förvandlas 39 miljoner svarta pengar till vita. Detta händer varje dag i vår sjuka värld!

Oavsett tycker jag att det är skamligt av lagstiftarna att stifta lagar som drabbar oskyldiga. Kan det aldrig bli rätt en enda gång? Att Alexander Eriksson blir fälld för ett grovt brott skall inte ekonomiskt drabba hans barn, och inte heller hans fru! Det är ju horribelt! Bara det att barnens pappa är dömd för ett av Sveriges mest spektakulära brott, är straff nog, med tanke på hur skvallret går och hur illa barn kan fara av att andra barn och deras familjer snackar. Men att ta ifrån hustrun och barnen deras livsexistens med lagens hjälp är så sjukt att jag saknar ord!

Ramona

Du kan om du vill förbeställa rea-böcker från Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" kan förbeställas! Adlibris    Bokus

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

 

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Alexander Eriksson borde ha skyddat fru och barn innan han gav sig in i denna brottslighet. Eller låtit bli brottsligheten. Men bovar tror aldrig de ska åka fast. Annars skulle vi inte ha så många av den sorten.

Det räcker med en konkurs så ryker hus och hem ifall man inte har skyddat familjen genom att ha huset skrivet på hustrun. Eller ha bolaget helt skilt från resten.

Anonym sa...

Hej Ramona!

Jag undrar just om Alexander Eriksson var ensam skriven på de tillgångar som nu kronofogden ska ta?
Om åklagaren la in om kvarstad så kunde inte Alexander skriva över de tillgångar som enbart var/är skrivna på honom på någon annan.
I en del fall, som tex. Hagamannen, så begär inte åklagaren kvarstad och då kan den misstänkte se till att föra över tillgångar till andra.

Lagen tänkte nog inte så långt som till anhöriga som drabbas, men är en tillgång skriven på en person som är ålagd att betala en skuld/skadestånd så kan tillgången hämtas av kronofogden.
Och tyvärr så hamnar en del personer i kläm pga detta.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena!

Jag tycker i varje fall inte att familjen ska drabbas av vad Alexander Eriksson ställt till med.

Att de säljer familjens sommarstuga, fine, men bara för att de andra brottslingarna inte har tillgångar, (skrivna på sig själva) ska inte barnen drabbas. Såpass mycket borde lagstiftarna begripa.

Alexander Eriksson har förstört sitt liv, men på grund av det behöver inte lagstiftarna förstöra hans barn och frus liv!

Ramona Fransson sa...

Hej Maukonen!

Jag har inte läst något om hur tillgångarna ska fördelas, men något är galet ( förresten, mycket är fullständigt vansinnigt i svensk lagstiftning)när oskyldiga barn drabbas av vad en förälder ställer till med. Det är INTE att se till barnens bästa.

Tycker oändligt synd om barnen och frun.