Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 26 april 2011

Dags att införa "Medborgarlön"?

Tanken "Medborgarlön" har slagit inte mindre än fem Nobelpristagare.

Vitsen med medborgarlönen är att den är ovillkorad och evig.

Idag skuffas folk runt i system som liknar en labyrint. De som gottar sig i denna fas 1- 2-och 3, är människor, vilka redan har gott om pengar.

De startar upp allt ifrån Arbetsporten till Fixitnow och lovar att just deras företag ska ordna arbete.

De enda arbetena de ordnar är till sig själva med skattepengar. Regeringen måste lämna in sina hjärnor på röntgen! Om det inte finns arbete, inte går att jobba på grund av sjukdom som är permanent, ge då i stället människor en medborgarlön, så att vi kan få en välfärd värd namnet. Att vara sjuk och arbetslös är dyrt, mycket dyrt. Mediciner, läkarbesök, sjukgymnast, allt kostar till att du får frikort, men det räcker inte för evigt, sedan börjar du om igen.

Allt detta trixande med vad som så tjusigt benämns som arbetslinjen, bara du arbetar blir du frisk och glad! Jävla idioti! Alla kan inte arbeta hur gärna de än vill!

Ramona

Ps. Läs gärna recensionerna av mina deckare på Storytel. Lyssnarna är flitiga recensenter av böcker må jag säga:) Ds.

"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

5 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja fast medborgarlön funkar inte tyvärr... någon måste betala in kulorna då och det blir rätt fort Ebberöds bank. Vi befann oss redan där på 90-talet och det var därför som de arbetslösa redan då fick jobba gratis i företag av olika sorter (gjorde det själv kallades alu-projekt). En evig trist rundgång det också.

Men ersättningssystemen i f-kassan var för generösa. Det fungerar helt enkelt så att sjukdom gör att man får ändra sitt liv, både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Men märkligt nog tycker inte medborgarna att det ska vara så. Sjukdom ska istället göra att man går skadeslös ekonomiskt ur detta, en särskild gräddfil för att man har fått lida.

Det funkar inte det heller. Fråga mig.

Ramona Fransson sa...

Medborgarlön, som jag ser den, ska ersätta förtidspension. I stället för som idag, en Mont Everest av byråkrati, har en som blivit beviljad förtidspension inte längre förpliktelser att söka arbete.

Vid sjukdom ändras livet, vare sig man vill eller inte. Allt förändras! Jag vet jag också.

Dels påverkas psyket och dels ekonomin. Vissa sjukdomar, såsom brutet ben, arm, tillfälliga inflammationer, där du blir frisk igen, orsakar också ekonomiska förluster, men de går att ta igen.

Livslånga sjukdomstillstånd, som MS, amputerade lemmar, mångårig cancersjukdom,som ibland ger men för livet och andra hundratals sjukdomar borde inte ifrågasättas!

Idag frisk i morgon sjuk! En olycka kan på sekunder förändra livet, och om man som politiker inte kan se till den lilla människan, utan bara är rädd för att förlora sin position och makt, ska man inte bli omvald!

Niklas Starow sa...

Läs gärna om Liberaldemokraternas PSML-förslag (Platt Skatt och Medborgarlön)

http://www.liberaldemokraterna.com/2011/04/14/medborgarlon-och-plattskatt/

Mvh
Niklas Starow
medlem av LibDem's verkställande utskott

Birgitta sa...

Ramona, jag har sagt det tidigare men jag säger det igen: Du borde bli politiker! Jag skulle garanterat rösta på Dig!
Godnattkram!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Nä, inte politiker, de bara ljuger hela dagarna!

Kramar tillbaka!