Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 10 oktober 2010

David Letterman kontra Robins, David Hellenius och Skavlan. Varför egentligen jämföra?

Jag tittade på David Lettermans show under många år. Min styvfar Gösta älskade honom och hans syrligheter. Inte jag. Jag tycker att han saknar karisma och verkar för det mesta förvirrad när han frågar ut gästerna.

Visst, en del gäster har kanske inte varit de roligaste, men det har inte heller frågorna varit.David Hellenius är den senaste i raden med egen "talkshow" och är charmigt rolig, men jag är ganska osäker på om David passar som "utfrågare". Första avsnittet var egentligen bara en mängd färdiga (i mina ögon ganska trista) klipp och några kortare frågestunder med Maria Wetterstrand, Dorsin och Malmsjö. Där David hetsar fram frågorna, avbryter och försöker få in lustigheter. Aningen ansträngt tycker jag.


(Bilden är tagen från SVT)

Robin växer stadigt in i sin sjätte kostym. De första fem satt redan som skräddarsydda. Jag tycker Robin, om nu någon ska jämföras med Letterman, är den som klarar av balansen mellan komik, och utfrågningen av sina gäster på ett brilliant sätt. 
Skavlan är och förblir min favorit. Redan i sitt program "Först och sist" som sändes sent på måndagkvällar i SVT, tyckte jag att Skavlan ägde.

Det gör han fortfarande. Självklart har Skavlan precis som de andra en redaktion och en mängd medarbetare som ska ha del av succén, men att som Skavlan vara 100 procent närvarande i sina gästers svar är beundransvärt. Och är det så att Skavlan spelar närvarande, vilket inte jag tror funkar, är han en fantastisk skådespelare och borde omedelbart få en roll på Dramaten.

Alla dessa unga män har sina kvaliteter, men jag tycker nog att David Hellenius gör sig bäst i Let´s Dance, där hans rakvassa och med finess levererade kommentarer alltid får showen att lyfta. Ensam i en stol med en gäst eller två, verkar David Hellenius nästan vilse.


Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Inga kommentarer: